woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Dussense Boys klaart klus snel

21 december 2015 (door WerkendamNet)

DUSSEN - De laatste wedstrijd voor de winterstop is een inhaalduel van Dussense Boys thuis tegen het Bredase PCP.

Dussen had het moeilijk in de eerste 10 minuten, maar nam het iniatief over. David van den Heuvel kon al vroeg in de eerste helft voor de openingstreffer zorgen, maar hij schoot de bal voor open doel naast. Daarna moest Bart van Dongen aan de noodrem trekken, hij mocht blij zijn dat de scheidsrechter het bestrafte met een gele kaart, het had eigenlijk een rode kaart moeten zijn. Wellicht had de wedstrijd dan anders gelopen, want hierna ging Dussen meer druk naar voren zetten en dat werd beloond met een treffer. Jody Jansen werd vrijgelaten aan de linkerkant en draaide,kapte en schoot prima in het doel: 1-0. Daarna probeerde PCP het wel, kreeg een lange bal die gevaarlijk werd, maar dat was het dan ook wel aan Bredase zijde.

Gele kaarten
Ook de thuisploeg speelde niet goed, maar was de bovenliggende partij. PCP kreeg daarna twee gele kaarten, vooral de tweede was er eigenlijk geen. Na een aanval aan de rechterkant van het veld schoot Moonen naar het doel vanuit een bijna onmogelijke hoek, maar de keeper maakte hierbij geen al te beste indruk en liet hem doorgaan: 2-0. Het slotakkoord kwam weer van Moonen, die weer de keeper verschalkte en weer zag de keeper er niet goed uit:3-0. De klus leek geklaard.

Bedenkelijk
Na rust viel de wedstrijd al terug naar een bedenkelijk niveau. Dussen hoefde niet meer en PCP kon niet, waardoor er lange tijd niets te beleven viel. De vlam in de pan sloeg nadat PCP een goal maakte in buitenspelpositie, terwijl dat totaal niet nodig was, want daarvoor was het een sportieve wedstrijd. Daarna kreeg Dussen nog enkele kansen, maar het leek bij 3-0 te eindigen, tot Andre Segeren in de slotminuut nog een rush maakte en de eindstand op 4-0 bepaalde.