vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Rechter geeft Kozakken Boys gelijk

4 december 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Kozakken Boys heeft het kort geding tegen de KNVB gewonnen. De voetbalbond had besloten de Werkendamse club uit het bekertoernooi te nemen. De rechter heeft vandaag (4-12) anders besloten. De club speelt nu 16-12 tegen AZ in de achtste finale van het KNVB Bekertoernooi. De blijdschap in Werkendam is huizenhoog.

Kozakken Boys-voorzitter Ad van Wijk is blij: '“Het recht heeft gezegevierd. Heerlijk voor de hele club en natuurlijk ook voor Tijs Verdoorn. Ik ben er trots op dat we dit gewonnen hebben. Heel fijn.”, verklaart hij tegenover Regio Voetbal. Al met al feest. De kantine ging open en de drankjes waren voor de halve prijs.

Niet speelgerechtigd
Kozakken Boys won met 1-2 in de derde ronde van de KNVB Beker tegen HBS. De club werd uit het toernooi gezet omdat Madjer Lukoki had meegespeeld. Deze stond aanvankelijk niet op het wedstrijdformulier. Daarmee was hij, volgens de aanklager betaald voetbal, niet speelgerechtigd. 

De Werkendammers konden niet in beroep bij de KNVB, deze hield onverkort vast aan het ingenomen standpunt, spande de club een kort geding bij aan bij de burgerrechter. Met succes. Deze besliste in het voordeel voor Kozakken Boys die nu op 16 december in de achtste finale thuis speelt tegen AZ.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.