zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Negen clubrecords bij Biesboschzwemmers

8 november 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / BREDA: Tijdens de vijfde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel hebben de tien masters van de Biesboschzwemmers gezorgd voor 2 persoonlijke records en negen clubrecords bij de masters. Daarnaast werd er een Brabants Masters Record gezwommen.

Annette heeft na haar operatie aan haar schouder veel rugslag getraind en dat betaalde zich deze middag uit. Op de 100 en 200 rugslag zwom ze een clubrecord en op de 200 meter was haar tijd zelfs goed voor een Brabants Masters Record. Behalve het club- en Brabantse record was de eindtijd op de 200 rugslag van Annette een wedstrijdrecord bij de 45-plussers. Haar tijd halverwege de 100 meter was ook een verbetering van een clubrecord. Haar eindtijden op de 100 en 200 meter zijn zelfs binnen een seconde van haar beste tijden.

De persoonlijke records werden gezwommen op de 25 meter vlinderslag door J.P. van Rossem en Marjo Goelema. J.P. verbeterde zich met ruim zeven tienden van een seconde en Marjo was 0,13 seconden sneller dan ooit. Beide tijden waren ook goed voor een clubrecord. Naast de 25 meter zwom Marjo ook 100 vlinderslag en op dit nummer zwom ze een clubrecord. Haar doel was om de volledige 100 meter met vlinderslag benen te zwemmen, maar dit lukte de laatste 25 meter niet meer. Haar eindtijd was ruim binnen de 1 minuut en 20 seconden en ze wist zelfs haar clubgenote Marjolein van den Berg nipt voor te blijven.

Bastiaan Baggerman was de laatste die persoonlijke clubrecords wist te zwemmen. Op de 50 en 100 meter vlinderslag liet Bastiaan nieuwe tijden noteren. Zijn eindtijd van de 100 meter was maar nipt boven zijn beste tijd uit zijn tweede zwemleven.

Sabrina Boekhout, Erik Huisman, Bastiaan en Jovanca van Dalen zwommen het laatste clubrecord. Op de 4x25 meter wisselslag estafette waren zijn ongeveer twee seconden sneller dan ruim een jaar geleden. Sabrina en Jovanca zwommen nu een andere slag ten opzichte van toen.

Voor Marjolein, Sabrina, Jovanca, Erik, Ingmar en Mark Visser waren er dan geen (verdere) records maar de tijden die zij lieten noteren op hun afstanden waren goed.

Medaille
Medio december is de laatste wedstrijd van de cyclus van zes wedstrijden in Brabant. Dan worden de individuele en verenigingsprijzen uitgereikt. Voor de verenigingsprijs komen de Werkendammers waarschijnlijk niet in aanmerking, maar diverse zwemmers hebben wel kans op een medaille. (BB Zwemmers)

Lees meer over:

sport zwemmen biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.