dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

VV Sleeuwijk: wel Eco-Supporter, geen milieustation

18 augustus 2015 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Anderhalf jaar geleden begon VV Sleeuwijk met het inzamelen van frituurvet, kleding en elektrische apparatuur. Als aangesloten vereniginging bij het initiatief Eco-Supporter halen de vereniging zo geld binnen. Deze afvalproducten kunnen namelijk (deels) gerecycled worden en voor het inzamelen krijgen devoetbalclub een vergoeding. Alleen dreigt de afgifte plek een soort alternatieve vuilstort te worden. Netjes gezegd: een milieustation.... 'En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn', laat VV Sleeuwijk weten.

De club noteert: 'Het is de laatste periode meerdere malen voorgekomen dat er grote huishoudelijke witgoed apparatuur zoals koelkasten, vriezers, wasmachines en drogers bij de containers wordt gezet. Deze worden echter niet meegenomen door de inzamelaar en moeten dus door onze eigen vrijwilligers iedere keer naar het milieustation in Werkendam worden gebracht. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.' De voetvalvereniging doet dan ook het verzoek deze spullen niet meer op Sportpark de Roef neer te zetten.

Eco Supporter
Voor wie nu precies wil weten wat er dan wel en niet neergezet kan worden, is op de website van VV Sleeuwijk een handige button van het embleem van Eco-Supporter. Deze staat links onderaan op de startpagina. Wie daarop klikt, komt uit bij Eco Supporter. Onder het kopje 'Afvalstromen' staan de diverse categoriën en een toelichting. 'Kijk daar s.v.p. even naar voordat de spullen gebracht worden. Dat scheelt iedereen een hoop werk', besluit de sportclub op haar website.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.