donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Zwem4daagse wordt opnieuw spectaculair genieten

11 augustus 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Dé zwemvierdaagse staat weer voor de deur. Dit sportieve familie-event in zwembad Werkina - met de naam ‘De Albert Heijn Van Vuuren Zwem4Daagse’ - wordt gehouden van dinsdag 1 tot en met vrijdag 4 september.

Het sportieve gedeelte van deze vierdaagse bestaat uit het zwemmen van de verplichte zwembaantjes met aansluitend elke avond extra activiteiten voor jong en oud. Traditiegetrouw wordt ook de strijd aangegaan om de hoogste 'bom' tijdens het WeKa Bommetje. Deze wordt georganiseerd op dinsdag, woensdag en donderdag. Wie 'bomt' er hoger dan Henri Visser (2014) met een bom van 7,90 meter. Of Coen Lommers (6,20 meter), Sem Vink (7,00 meter) en Bram Slinger (5,30 meter)?

Scholen
Op woensdag staan de basisschoolkinderen weer in het zonnetje. ’s Morgens wordt vanaf 9 uur een schoolzwemwedstrijd georganiseerd. De leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen Het Kompas, Het Baken en de Sigmondschool zullen de sportieve strijd met elkaar aangaan.
Ook is er op woensdag de van ouds bekende buikschuifbaan en zijn er op de andere avonden waterspellen zoals de stormbaan en de bandenrace. Op de slotavond kunnen alle kinderen zich leuk laten schminken en zal prijsuitreiking plaatsvinden.

Watergruwel
De komische duik- en springgroep ‘Watergruwel’ zal de meest 'gruwelijke' sprongen uitvoeren vanaf de duikplanken. De grote vraag is uiteraard of er dit jaar weer iemand ongewild te water zal gaan? Kijken is op eigen risico: laat uw nette pak dus maar thuis...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.