vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Sportpark vv Altena volledig rolstoelvriendelijk

9 juli 2015 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK  - VV Altena uit Nieuwendijk kent sinds januari 2015 een sportkanjer: Nick de Heus. De sportkanjer wordt verkozen om zijn inzet voor de sport tijdens de sportverkiezing van de gemeente Werkendam. Nick de Heus is leider van C2 van vv Altena en zit in een rolstoel. Dit is voor hem bij voetbalverenigingen vaak een probleem, omdat hij regelmatig niet mee de kleedkamer of commissiekamer in kan vanwege een hoge opstap of een andere belemmering. Ook naar het toilet gaan is een probleem, omdat veel verenigingen geen invalidentoilet hebben.

Het probleem van een niet-rolstoelvriendelijk sportpark kende vv Altena ook. Zo waren de commissiekamer, kleedkamers en de toiletten niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Er moesten dus meerdere dingen gebeuren om het totale sportpark toegankelijk te maken voor invaliden. Voor het rolstoelvriendelijk maken van het sportpark was geen budget beschikbaar binnen vv Altena. Daarom is er een beroep gedaan op het Coöperatief Projectenfonds van Rabobank Altena. Vanuit het Coöperatief Projectenfonds hebben we een fantastisch bedrag ontvangen, zodat we alles konden realiseren om ons sportpark rolstoelvriendelijk te maken.

Rolstoelvriendelijk

De hoge opstap van de commissiekamer is aangepast. Er is een schans tegenaan gemaakt, zodat sportkanjer Nick er zelf in en uit kan rijden. Ook is de bestrating naar de kleedkamers en de kantine omhoog gelegd zodat dit nu gelijk is aan de opstap van beide gebouwen. Daarnaast  is er een invalidentoilet gemaakt in de kantine. Op de parkeerplaats is het vak voor de invaliden nog duidelijker gemaakt door nieuwe belijningen toe te voegen. De tribune was al toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Het sportpark van vv Altena is dus, dankzij het Coöperatief Projectenfonds van Rabobank Altena en alle vrijwilligers die alle klussen hebben uitgevoerd, helemaal rolstoelvriendelijk geworden, zodat hun sportkanjer en andere rolstoelgebruikers zich overal op het sportpark kunnen begeven. 

Lees meer over:

Voetbal sport Rabobank Vv altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.