vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Grote animo Van der Straatenloop Werkendam

30 mei 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De achtste Van der Straatenloop op woensdag 10 juni mag zich verheugen in een zeer grote belangstelling. Waren er in vorig jaar 180 voorinschrijvingen, nu zijn dat er bijna tweehonderd. Dit evenement  voor jong en oud, getraind en ongetraind, wedstrijdatleet of recreant is voor iedereen toegankelijk. Het evenement heeft zich de laatste jaren ontwikkeld te hebben qua populariteit  en bekendheid. Ook de weersverwachtingen zien er goed uit zodat de organisatie uitgaat van een recordaantal deelnemers op de Copakadijk.

De laatste jaren waren veel goede lopers aanwezig en ook dit jaar ziet het er naar uit dat er in alle categorien een mooie strijd gaat los barsten. Grote favoriet bij de senioren (mannen) is de Belg Yannick Michiels die al een aantal jaren naar Werkendam komt en nog nooit heeft gewonnen. Vorige week vestigde hij nog een persoolijke tijd van 13.47 op de 5 kilometer. Nu gaat hij een poging wagen het parcoursrecord van de Keniaan Alfers Lagat, dat op 14.10 staat, aan te vallen. Tegenstand gaat hij krijgen van een aantal  jonge tijgers uit Tilburg. Greg van Hest komt met een groot gedeelte van zijn running team en Lauran Beijens, Jordi van den Sanden en Björn Koreman zijn de lopers die het Michiels moeilijk moeten gaan maken. 
Bij de Master 35 gaat Altena Road Runner en winnaar van de Stratenloop in Sleeuwijk Jan van Stigt veel tegenstand krijgen. Onder andere Said Kanfaoui, Koos Verweij, Colin Bekers, Greg van Hest en de snelle belgen Pieter Rijnders en Bart Lieckens gaan hier de strijd aan. De dit jaar zeer goed op dreef zijnde Egbert Hooijkaas gaat in Werkendam ook voor de winst en moet strijden tegen Armand van der Smissen, Hafid Chaaby, Peter Mijsberg en hopelijk ook de winnaar van vorig jaar. 
 
Dit jaar heeft ook de damescategorie een publiekstrekker. Nederland toploopster Kim Dillen van Eindhoven Atletiek komt naar het mooie dorp aan het water en gaat tegenstand krijgen van Miriam van Reijen en de ethiopische loopster Fanos Tekle. Bij de vrouwen 35 gaat de strijd tussen Ciska Hensen en Femke van Hest.
 
De organisatie hoopt dat alle lopers vrij blijven van blessures zodat ze allemaal aan de start kunnen komen .
 
Inschrijven
Het programma begint om 19.00 uur met de jeugdwedstrijden en om 20.00 uur start de 5 kilometer aan de Kooi in Werkendam over het nieuwe parcours waar nog slects zeven. bochten in zitten en dus zeer snel is.
Inschrijven kan nog tot zondag 7 juni via de site www.altenaroadcircuit.nl en kost dan slechts 3 euro. Op de avond zelf kun je voor 5 euro ook nog een startnummer met chip voor de electronische tijdwaarneming krijgen.
 
(Foto Kees Snepvangers)
 
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.