donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Kozakken Boys trotse kampioen

9 mei 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het zat er aan te komen. Waar een voetbaldorp groot in kan zijn. Kozakken Boys is, ondanks een 2-0 nederlaag tegen Barendrecht, toch landskampioen bij de amateurs geworden afgelopen zaterdag.

Door het verlies van concurrent Spakenburg - die ging fors onderuit tegen GVVV (3-0) -  deed de nederlaag verder niet meer ter zake. Daarmee werd het kampioenschap in de Topklasse Zaterdag een feit. Technisch manager Kees Spaan was zo trots als een pauw met zeven staarten: “Fantastisch toch dat je kampioen wordt in de topklasse. Misschien word je dit nooit meer. Onvoorstelbaar. En dit na vier jaar werk bij de Boys. Vanaf de negende plaats in de hoofdklasse nu naar de top in topklasse”, zo liet hij tegenover Regio-Voetbal weten.

Platte kar
Zaterdag 9 mei 2015 gaat voor de club de boeken in als een dikke historische dag: Landskampioen! Het kampioensfeest barstte na afloop in hevigheid los. De triomftocht op de platte kar naar sportcomplex De Zwaaier zal ook bij het team nog lang in het geheugen gegrift staan. De echte Kampioensschaal maakte het feest compleet. Voetbalminnend Werkendam staat voor zijn club, zoveel werd zaterdag wel duidelijk.

Van het seizoensoverzicht, de hoogtepunten, maakte Kozakken Boys een fantastische DVD die te bestellen is. Een impressie...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.