donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Derde competitiewedstrijd ZV Den Doorn verloopt prima

20 januari 2015 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK / ALMKERK -  Zwemvereniging Den Doorn uit Almkerk en Nieuwendijk zwom in Etten-Leur afgelopen zondag in de derde competitiewedstrijd van dit seizoen prima wedstrijden. Tegenstanders zwem- en waterpolovereniging De Brabantse Dolfijnen uit Best, zwemvereniging De Wildert uit Zundert en zwem- en waterpolovereniging DIO uit Etten-Leur.

De wedstrijd barstte los met twee spetterende estafettes. De heren en de dames van Den Doorn zetten dat kleine, gezellige clubje meteen op de kaart met twee ruimschootse overwinningen. De minioren Roos Suppers, Nicole Bogerd, Lysanne Bongers, Kathy Maas en Tomas van der Stelt lieten zien dat het talent bij de jeugd zeker niet ontbreekt. Twee maal kleurde het podium zich geheel geel-blauw: een eerste plaats voor Roos, een zilveren plak voor Nicole en een bronzen voor Lysanne.
Ook Tomas tikte twee keer als eerste aan en verbeterde zijn beide tijden. Voor Kathy was het extra spannend; de eerste keer 25 meter vlinderslag en 50 meter rugslag. Maike Bongers en Ilona Swart zwommen allang niet meer voor de eerste keer. Beide dames verbeterden hun tijden op de 100 rugslag en Ilona wist zelfs een bronzen medaille in de wacht te slepen.

Podiumplaatsen
Anna Burghout zwom sneller dan ooit op de 50 meter schoolslag, een nieuw persoonlijk record. De dames Kaylie Branderhorst, Sasha Maas en Ilja van der Stelt verschenen aan de start om een 50 meter vlinderslag en een 50 meter vrije slag te zwemmen.
Sasha wist haar oude record te breken op de 50 meter vrije slag en Ilja tikte op 50 meter vlinderslag aan onder haar oude tijd. Kaylie zwom beide keren enorm dicht bij haar oude tijden, wat alleen maar aangeeft hoe scherp die zijn.
Christel Kramer en Mandy Swart beklommen twee keer de hoogste podiumplaatsen; twee gouden plakken voor Christel en twee zilveren gereserveerd voor Mandy. Ook een persoonlijke overwinning kon op hun naam geschreven worden; beide dames scherpten hun oude tijden op de 100 meter wisselslag aan.

Luuk Heijstek wist ook sneller te zwemmen dan ooit tevoren, en wel op de 50 meter rugslag én 100 meter wisselslag. Daan van de Water startte op dezelfde afstanden en kwam op de 50 meter rugslag wel heel dicht bij zijn oude tijd: slechts twee honderdsten van een seconde week hij hiervan af. Talent zal wel in de genen zitten, want zus Ida van de Water tikte twee maal als eerste aan. Haar oude tijd op de 50 meter vrije slag wist ze tot haar eigen verassing nog aan te scherpen, fantastisch.
Ruben Kant deed dat op de 100 meter rugslag en sleepte hiermee een zilveren plak in de wacht. Ook op de 50 meter vrije slag werd hij tweede, een vruchtbare zondag voor hem.

Verdedigen
De dames Sanne van der Stelt, Davina Branderhorst, Devina de With en Christiane van As mochten aan de start verschijnen voor een 100 meter schoolslag en een 100 meter vrije slag. Sanne van der Stelt wist de eer van de club goed te verdedigen met een eerste en tweede plaats. Ook Davina behaalde plaatsen in de bovenste top en kon met een tevreden gevoel terugkijken op de wedstrijd.
Devina en Christiane behaalden een persoonlijke overwinning op de 100 meter vrije slag met een nieuwe en snellere tijd dan voorheen.
Lars Duijnhouwer, Walter van der Stelt, Antwan Duyzer en Emiel Smits verschenen als oudste heren aan de start. Zij zwommen de 100 meter schoolslag met geweldige resultaten: Lars zwom de snelste tijd, Walter behaalde een bronzen plak en Antwan tikte aan onder de 1 minuut en 20 seconden, een doel waarvoor getraind was.

Op de 100 meter vrije slag sleepte Walter opnieuw een medaille in de wacht, een zilveren plak deze keer. Emiel zwom beide afstanden keurig mee en wist zijn oude, snelle tijden nét niet te verbeteren. De wedstrijd werd afgesloten met een laatste estafette waarop een eervolle tweede plaats bereikt werd. (ZV Den Doorn)

Lees meer over:

zwemmen zwemvereniging Den doorn
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.