donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Vijf medailles voor Speedo-zwemmers

16 december 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Een dag na de clubkampioenschappen kwam een klein groepje zwemmers van de Biesboschzwemmers aan de start van de tweede wedstrijd van het miniorencircuit en de swimkick. Vroeger werden dit de speedowedstrijden genoemd en dat is in de volksmond nog niets aan verandert. Met twee gouden, een zilveren en twee bronzen medailles, een clubrecord, vier persoonlijke records en vier limieten voor de Brabantse Kampioenschappen was het een succesvolle middag. Leendert Paans was de meest succesvolle deelnemer.

Aan het swimkick programma deden drie zwemsters mee. Romée van Rossem en Marieke Ruijtenberg zwommen voor het eerst een baan vlinderslag en deden dit reglementair goed. Romée was zelfs zo goed bezig dat ze derde werd. Chimène Huisman zwom de dubbele afstand en heeft dit al vaker gedaan. Ze zwom goed, maar wist haar tijd niet aan te scherpen. Op de 50 vrije slag kwamen alle drie de meisjes aan de start. Romée was de snelste van de drie zwemsters, maar ze kwam niet op het podium terecht. De meisjes wisten hun tijden niet aan te scherpen.

Verbetering
Bij het miniorencircuit stonden ook vlinderslag en vrije slag op het programma. Leendert zwom van beide slagen 200 meter en hij wist beide nummers te winnen. Op de vrije slag verbeterde Leendert zich met twee seconden en hij mag op deze afstand naar de Brabantse Kampioenschappen. Later op de vlinderslag was de verbetering groter, namelijk ruim zes seconden en dit was ook de verbetering van zijn eigen clubrecord. Alle geregistreerde tijden, 50, 100 en 200 meter, waren goed voor een limiet voor de ‘Brabantse’.

Laura Verhoeven zwom ook de 200 vrije slag en zij verbeterde zich met een hele grote stap. Laura zwom ruim 32 seconden van haar tijd af en laat hier mee zien dat ze een goede progressie aan het doormaken is.

De laatste deelneemster was Maud de Visser en zij mocht 100 vlinderslag en 200 vrije slag zwemmen. Beide afstanden zwom Maud voor de eerste keer en zij deed dit boven verwachting. Op de 200 vrije slag zwom Maud naar een keurige tweede plaats en zij wist zelfs bijna haar persoonlijke record op de 100 meter te verbeteren. Aan het einde van de middag stond de vlinderslag voor Maud op het programma. Vlinderslag is een zware slag en zeker aan het einde van de middag maakt het niet makkelijker voor de jonge zwemmers. Maud hield het keurig vol en zwom een mooie eindtijd. Ze deed het zelfs zo goed dat ze een bronzen medaille omgehangen kreeg.

Techniek
De volgende wedstrijd voor het miniorencircuit is eind januari en de ‘swimkickers’ komen pas medio maart in hun circuit aan de start. Voor die tijd hebben de zwemmers nog diverse wedstrijden op het programma staan om hun techniek en tijden aan te scherpen.

Lees meer over:

sport biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.