zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Sportgala Werkendam hard getroffen door bezuiniging

29 oktober 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Als de bezuinigingen doorgaan moet het Sportgala Werkendam rondkomen van 4500 euro: meer zit er voor de komende editie niet in.
Als het aan de organisatoren ligt, kan dit niet:  'Dit is te drastisch.' Het budget is daarmee gereduceerd tot de helft en het gat in de begroting kan niet worden gedicht op korte termijn. Aldus het organiserend comité.

Dat zou dus kunnen betekenen dat er in Werkendam in februari 2015 geen Gala zal zijn waar amateursporters het podium van de roem kunnen bestijgen. Mochten er geen gelden gevonden kunnen worden, dan zou de editie van 7 februari 2014 de laatste kunnen zijn. Sinds jaren worden tijdens deze verkiezingen de beste sporters uit de gemeente Werkendam gehuldigd. In een avondvullend programma met veel (sportieve) demonstraties en muzikale intermezzo's.

Powerhouse
Markant genoeg draait de regionale tegenhanger - Powerhouse Sport Awards driven by Jetty Duister uit Veen - al jaren zonder een stuiver subsidie en is voor haar inkomsten afhankelijk van sponsors en vrijwilligers.
In de uitzending van Oké Magazine woensdagavond (29-10) tussen 19.00 en 21.00 uur bij Oké FM komen De Werkendamse wethouder Peter van der Ven en PhSA, Jetty Duister, aan het woord. Ongetwijfeld zal hier de vraag gesteld worden waarom het in de Aalburgse versie zonder subsidie kan en men er in Werkendam kennelijk problemen mee heeft.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.