Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'BBZ opnieuw in de prijzen'
12aug 2014

BBZ opnieuw in de prijzen

WERKENDAM/BREDA - In de binnenstad van Breda werd de eerste editie van de Singel Zwemtocht georganiseerd. Vorig jaar stond deze tocht ook op de kalender, maar kon het niet doorgaan vanwege te koud water. Deze keer was de temperatuur wel goed en dit leverde voor de negen zwemmers van de Biesboschzwemmers twee prijzen op. Ingmar Visser en Thomas Zielhorst mochten naar het ‘podium’ komen.

De dag begon droog en dit resulteerde gelijk in goede prestaties voor de Werkendammers. Tom Kruis wist op de 1000 meter vrije slag zijn ploeggenoot, Leendert Paans, voor te blijven en werd vierde terwijl Leendert 6e werd. Bij de Brabanders werden ze respectievelijk 2e en 3e.

Een programmanummer later kwamen Larissa Huisman, Ilse van de Pol en Julia Verhoeven aan de start. Ook zij moesten een kilometer zwemmen en wisten in de buurt van elkaar te finishen. Larissa was uiteindelijk 40 seconden sneller dan Ilse die weer een seconde sneller dan Julia was.

Thomas was de volgende zwemmer die de singel in dook en hij wist als eerste Biesboschzwemmer zich in de prijzen te zwemmen. Hij zwom net als de eerder genoemde zwemmers twee banen van 500 meter en was snel genoeg om beslag te leggen op het zilver.

Ingmar Visser en Erik Huisman waren de eerste die een andere slag dan vrije slag zwommen, namelijk schoolslag. Ingmar wist bij de zwemmers tussen 30 en 39 jaar een goede tijd te zwemmen, die zelfs in die categorie de snelste was. Voor Erik was er een tijd die nipt boven de 20 minuten was en dit was goed voor een zevende plaats. Erik kwam bij de 40-plussers aan de start.

Chimène Huisman was de een na laatste zwemster die aan de start kwam, zij zwom 500 meter vrije slag. Zij wist enkele seconden langzamer te zwemmen dan haar snelste tijd ooit en dit resulteerde in een mooie klassering.

Julia zwom naast de 1000 meter ‘vrij’ ook nog 500 meter schoolslag. Zij wist ondanks een zwempauze van 3 weken en een 1000 meter ook de halve kilometer schoolslag een goede prestatie te realiseren. Ze bleef op enkele seconden van haar beste tijd ooit steken.

Trainingen
Vanaf 18 augustus starten de trainingen voor de Werkendammers weer in zwembad Werkina op maandag- en donderdag avond en op de zaterdag ochtend. De volgende wedstrijd waaraan wordt deelgenomen is in Vugt over twee weken. Daarna staan voor het Brabant klassement nog Oirschot, Oosterhout en de eigen wedstrijd in Sleeuwijk op de agenda. (BBZ)Deel dit bericht met je vrienden!