donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Ingmar Visser in de prijzen

7 juli 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het open waterseizoen is voor de Biesboschzwemmers begonnen met een wedstrijd in Macharen, georganiseerd door de Osse zwemvereniging Arethusa. De tien zwemmers kwamen op elf onderdelen aan de start en lieten stuk voor stuk een goede indruk achter. Zeker de junioren Leendert Paans, Tom Kruis en Femke Golverdingen wisten goede tijden op de klokken te noteren. Ingmar Visser mocht plaatsen nemen op het hoogste ereschavot.

In Macharen werd er gezwommen onder wisselende omstandigheden, de regen kwam af en toe hard naar beneden, maar even later kon de zon dan ook weer hard tussen de wolken doorkomen. Hard werd er vanaf het begin af aan gezwommen. Kimberly de Pater, een waterpoloster die sinds september 2013 voor de Biesboschzwemmers zwemt, begon met een goede tijd op de 1000 meter vrije slag voor haar doen. Een programma-nummer daarna waren Leendert en Tom verrassend snel bij de finish. Leendert wist Tom net voor te blijven en in het veld van de 12- en 13-jarigen waren ze zevende en achtste. Tom haalde ruim een minuut van zijn beste tijd ooit af, terwijl Leendert nog nooit eerder 1000 meter in wedstrijdverband heeft gezwommen. Nick Lisman was ook tevreden over zijn tijd, zeker gezien zijn persoonlijke omstandigheden.

Femke en Ilse van de Pol kwamen daarna aan de start. Femke moest vorig jaar geregeld Ilse ver voor zich dulden, maar dat was vandaag zeker niet zo. Femke moest nu maar 7 seconden toestaan op Ilse en verbeterde daarmee haar beste tijd ooit in buiten water met een halve minuut.

Langzamer
Na een lange wachttijd mocht Larissa Huisman daarna het water in. Zij was ingeschreven op de 1000 meter schoolslag en had de pech dat zij niet in de buurt van een concurrente kon blijven en dan is 1000 meter alleen zwemmen erg lang. Haar eindtijd was maar iets langzamer dan haar beste tijd ooit. Daarna mocht Chimène, het zusje van Larissa, te water. Zij startte voor het eerst op de 500 meter vrije slag en wist naar verhouding een hele goede tijd te zwemmen. Het was zeker voor haar een lange race.

De dag besloot voor de Werkendammers met de 1000 meter schoolslag voor de zwemmers vanaf 20 jaar. Bij de heren kwamen Ingmar Visser en Erik Huisman aan de start. Net als Tom, wist Ingmar zijn beste tijd met ruim een minuut te verbeteren en hij werd in de categorie 30 – 39 jaar eerste. Erik verbeterde zijn tijd ook en hij deed dit met bijna een minuut. Erik was hier blij mee, maar zeker ook omdat hij sneller dan zijn dochter, Larissa, was. Kimberly mocht de dag beginnen en ook afsluiten. Over haar tijd op de 1000 meter schoolslag was ze niet geheel tevreden, maar ze merkte dat de lange dag zeker hier invloed op had.

Over ruim een maand staat de tweede wedstrijd in Brabant op de kalender. Plaats van handeling is dan de binnenstad van Breda en daar zal dan waarschijnlijk door opnieuw een grote groep aan deel worden genomen. Hierna zal er nog in ieder geval gezwommen worden in Vugt, Oirschot, Oosterhout en als afsluiter de eigen wedstrijd in Sleeuwijk.

Lees meer over:

Biesbosch zwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.