vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Lastenverzwaring en bezuiniging treft VV Altena

26 mei 2014 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - De KNVB verenigingsraad is akkoord gegaan met een eenmalige structurele contributieverhoging van twee euro per jaar per lid vanaf volgend seizoen. Dat betekent dat de jaarlijkse contributie aan de KNVB voor senioren € 9,89, voor junioren € 7,84 en voor pupillen € 7,33 wordt. De KNVB indexeerde de contributie de afgelopen twee jaar, maar voerde sinds 2005 géén contributieverhoging meer door. Met het oog op investeringen om het voetbal te kunnen blijven ontwikkelen en om de leden goed te kunnen blijven voorzien in hun veranderende behoeften, is een contributieverhoging nu noodzakelijk. Aldus de berichtgeving van VV Altena uit Nieuwendijk.

Of deze verhoging wordt doorberekend in de contributie van de leden zal door het nieuwe bestuur bekeken gaan worden en zij zal de algemene ledenvergadering in september daarover informeren en eventueel een voorstel doen.

Voorziter Ad Kragten: 'Deze verhoging is meer dan 20 %, misschien zou het verstandiger van de KNVB zijn geweest om eerst de eigen regelgeving te vereenvoudigen waardoor er minder controle nodig is en er  efficiënter gewerkt kan worden. Ook verenigingen hebben het in deze tijd niet eenvoudig en willen graag laagdrempelig blijven voor mensen en vooral jongeren om te blijven of te gaan sporten.'

Bezuinigingen gemeente Werkendam
Van de gemeente ontving de club een schrijven waarin wordt gemeld dat men ambitieus gaat investeren in een aantal buitensportcomplexen door de aanleg van kunstgrasvelden en in regionaal een hockeyveld en atletiekbaan wil realiseren. Ook gaat de gemeente door met de zogeheten combinatiefunctionarissen. Daarnaast zal Werkendam om de gemeentebegroting sluitend te krijgen de raad voorstellen om onder andere te gaan bezuinigen op de subsidie aan de sportvereniging voor een bedrag van € 20.000.

Kragten noteert vol onbegrip op de verenigingssite: 'Deze mededeling heb ik even op mij moeten laten inwerken omdat de logica hiervan mij ontgaat. Je gaat waarschijnlijk miljoenen uitgeven om dan, omdat je te weinig geld hebt, € 20.000 te bezuinigen op de sportverenigingen die het in deze tijd al niet eenvoudig hebben. Dit zal wel een redenering zijn van een heel hoog abstractieniveau die alleen door de politiek kan worden begrepen en die een eenvoudig burger ontgaat. Politieke ambities zijn uiteraard prima maar ze moeten wel te begrijpen zijn voor de burgers wie zij geacht worden te vertegenwoordigen. Deze bezuiniging zal in 2016 van kracht worden. Het nieuwe bestuur zal, als door de raad wordt ingestemd met deze plannen, door de gemeente worden uitgenodigd voor overleg over deze bezuinigingen.'

Lees meer over:

bezuinigingen knvb Vv altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.