vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Drie Nederlandse titels voor Annette Wijnja

5 mei 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2014 lange baan werden dit jaar gehouden in Den Haag en namens de Biesboschzwemmers kwamen Annette Wijnja en Erik Drewes aan de start. Zij waren op elf nummers ingeschreven en na drie dagen zwemmen stond de teller op acht medailles, vijf Brabantse Masters Records, dertien masters clubrecords en twee persoonlijke records. Annette was met drie titels het meest succesvol.

Annette was ingeschreven op de 50, 100 en 200 schoolslag en de 50 en 100 vrije slag. De eerste drie nummers zal ze in augustus van dit jaar in Montreal, Canada ook zwemmen tijdens de Wereld Masters Kampioenschappen. De wedstrijden in Den Haag waren dus een mooie voorbereiding voor dat toernooi. Op de schoolslag afstanden was Annette ongenaakbaar bij de dames tussen 45 en 49 jaar, ze wist alle drie de afstanden te winnen. Haar tijden waren net langzamer dan haar snelste tijden ooit in een 50 meter bad, maar op de 100 en 200 schoolslag wist ze wel de Brabantse Masters records aan te scherpen. Haar tussentijd na 100 meter tijdens de 200 meter was zelfs ook nog sneller dan het oude record. Op de 200 vrije slag verbeterde Annette zich met bijna 3 seconden en dit leverde een zilveren medaille op en nog een Brabants record. Op de 50 vrije slag mocht Annette ook een medaille op halen, deze keer was de kleur brons. Haar eindtijd was net boven haar snelste tijd.

Zes afstanden
Erik was op zes afstanden ingeschreven en hij wist met drie medailles naar huis te gaan. Op de 50, 100 en 200 vlinderslag mocht Erik een medaille ophalen. Op de sprint werd Erik derde in een clubrecord, op de 100 meter werd hij tweede in ook een clubrecord en op de 200 meter was er brons met een club- en een Brabants record. Op de 50 schoolslag eindigde Erik op de vervelende vierde plaats in een clubrecord en op de 50 rugslag en 100 vrije slag werd Erik achtste bij de heren tussen 30 en 34 jaar in opnieuw clubrecords en op de 100 ‘vrij’ was Erik nog nooit zo snel geweest.

In augustus staan dus de Wereld Masters Kampioenschappen op het programma en de volgende wedstrijd voor de masters in Nederland is eind september in Boxtel. Maar eerst staan er voor de Biesboschzwemmers de clubkampioenschappen op het programma. Zaterdag 10 mei strijden de zwemmers vanaf half 6 om de titels in zwembad Werkina.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.