donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Drie medailles tijdens voor BBZ Kampioenschap Zuid Nederland

24 maart 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Zwemmers van de lange adem uit Zeeland, Limburg en Noord-Brabant kwamen in Eindhoven samen om te strijden om de titels op de 800 of 1500 meter vrije slag en 400 wisselslag. Thomas Zielhorst, Tom Kruis en Simon Schmidt kwamen aan de start en allen wisten met een medaille naar huis te gaan.

Zielhorst had vorig jaar al voldaan aan de limiet op de 1500 meter ‘vrij’ en wist dat hij deze middag moeite zou hebben om aan die tijd te komen. Hij kan momenteel minder trainen dan hem lief is en daardoor kan hij zijn niveau niet halen wat hij zou willen. Hij wist de dertig banen in het 50 meter bad toch vrij vlak af te leggen en dit was uiteindelijk goed voor een zilveren medaille.

Schmidt en Kruis hadden zich weten te plaatsen voor de 400 wisselslag. Zij deden dit beide in een 25 meter bad en vanmiddag moesten ze hetzelfde kunstje doen in een 50 meter bad. Ze opende allebei met een persoonlijk record in het 50 meter bad op de 100 vlinderslag. Kruis wist de 100 rug- en schoolslag goed voor te zetten, maar merkte tijdens de laatste 100 meter, de vrije slag, dat het een zwaar nummer is. Zijn eindtijd, van net binnen de 6 minuten, is minder dan 7 seconden langzamer dan zijn tijd uit het 25 meter bad en goed voor een bronzen medaille. Eind december 2013 opende Tom op de eerste 100 meter van de wisselslag, de vlinderslag, net boven de limiet tijd voor de Brabantse Kampioenschappen en deze middag herhaalde hij ditzelfde scenario.

Voor Schmidt was de 400 wisselslag afwachten hoe hij het zij volhouden. Hij was de afgelopen tijd niet fit en is nu op de weg terug. Hij opende zoals eerder gezegd met een persoonlijk record en liet met name op de vrije slag zien weer terug te zijn. Hij was sneller dan Tom op de laatste 100 meter, maar had niet genoeg macht om het goud op te eisen. Met een tweede plaats, op 2 seconden van het goud, mag hij zeker tevreden zijn en kan hij met vertrouwen vooruit gaan kijken naar de komende maanden.

Zwaar
Over twee weken komen Kruis en Schmidt met nog enkele zwemmers aan de start van een miniorenwedstrijd. Ze mogen dan opnieuw een zwaar nummer zwemmen, namelijk de 200 vlinderslag en daarnaast ook de 200 rugslag. In het Paasweekend zal er een groep naar het zuiden gaan om in Antwerpen deel te nemen aan een internationale jeugdwedstrijd in het Olympische 50 meter bad.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.