zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Biesboschzwemmers verrassend

8 maart 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Terwijl buiten de zon scheen zwommen de Biesboschzwemmers in Gorinchem hun laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Het eerste seizoen in de Landelijke C-klasse wordt waarschijnlijk afgesloten op een zevende plaats van de 29 ploegen. Dit hadden de trainers niet van tevoren verwacht. In Gorinchem werden 29 persoonlijke records aangescherpt en 37 limieten gezwommen voor de Brabantse Kampioenschappen.

 De dames en heren hadden vandaag 200 vlinderslag, 200 wisselslag, 100 rugslag en 50 vrije slag op het programma staan. Op de vlinderslag wisten Tonny Klop-Methorst en Erik Drewes sneller te zwemmen dan enkele weken geleden, terwijl Annette Wijnja en Mark Visser op de 200 wisselslag hun beste tijden wisten te verbeteren. Op de rugslag verraste Sabrina Boekhout met een tijdsverbetering, iets dat ze ook deed op de 50 vrije slag. Annette wist op de vrije slag sprint voor het eerst in haar leven binnen de 30 seconden wist te finishen en Dennis Klop wist op de rugslag zijn beste tijd aan te scherpen.

Jade Groeneveld liet op de 200 rugslag zien dat ze dit seizoen een stap voorwaarts heeft gezet. Ze opende in een goed tempo en hield dit 200 meter lang vol. Haar tijd was bijna 6 seconden sneller dan ooit. Op de lange afstanden werd er sowieso goed gezwommen. Bij de junioren wisten Redine van Breugel, Carmen Damen, Femke Golverdingen, Larissa Huisman en Leendert Paans op de 200 vrije slag hun tijden aan te scherpen. In de meeste gevallen ging het om meerdere seconden.

Moeilijk
De jeugdzwemmers van de Biesboschzwemmers hebben het dit seizoen moeilijk. Er zijn niet veel tijdsverbeteringen te noteren, terwijl er hard getraind wordt. Deze middag wisten Sanne van de Pol, Chantal Paans, Lukas Schmidt en Thomas Zielhorst geen tijdsverbeteringen te noteren, maar ze zijn wel belangrijk voor de score van de vereniging. Als ze zo hard blijven trainen, dan komen de resultaten wel weer.

Bij de jongere zwemmers gebeuren mooie dingen. Rebecca Branderhorst wist zich op de 50 vlinderslag te plaatsen voor de ‘Brabantse’, terwijl ze op de 100 ‘vrij’ nog een halve seconde sneller moet zwemmen om te mogen starten. Achter Rebecca lieten Sarah Damen, Samuelle van Oord en Maud de Visser goede races zien met in de meeste gevallen ook tijdsverbeteringen. In dezelfde leeftijdscategorie bij de jongens, hebben de Biesboschzwemmers op dit moment twee zwemmers. Corniek van Breugel en Jan-Bart Verheij hebben samen veel plezier en tonen daarnaast een goede techniek gecombineerd met een goede wedstrijdmentaliteit.

Xander Korsman, Tom Kruis, Nick Lisman en Anne-Lize de Raad wisten zich deze middag ook te verbeteren. Xander en Tom deden dit beide op de 100 rugslag, terwijl Xander ook op de schoolslag iets sneller was dan ooit. Nick haalde ook op de schoolslag iets van zijn beste tijd af en Anne-Lize deed dit op de 100 rug- en schoolslag. Als startzwemmer in de 4x50 vrije slag estafette wist Xander aan het einde van de middag ook nog zijn beste tijd met bijna een seconde te verbeteren.

Voor Marcha Admiraal, Marianne van Berchum, Marjolein van den Berg, Arjon de Bok, Ilse van de Pol, Rebecca en Simon Schmidt, Julia en Laura Verhoeven en Kim Wijnja waren er deze middag dan geen tijdsverbeteringen, maar in de meeste gevallen werden wel de beste tijden van het seizoen gezwommen of waren er omstandigheden waarom het nu niet lukte. Zij zorgen er echter wel voor dat de ploeg waarschijnlijk als zevende in de competitie eindigt.

Pasen
De komende weken volgen nog diverse wedstrijden, maar er wordt nu met name uitgekeken door een grote groep zwemmers naar het paasweekend. In dat weekend staat er een internationale wedstrijd op het programma in Antwerpen. Het zijn meestal lange dagen, maar er wordt hard gezwommen en er is altijd veel plezier. (BBZ)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.