vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Kozakken Boys vereniging van het jaar

24 februari 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Voor de zestiende keer koos CDA Werkendam de vereniging van het jaar. Via een stemming op de site van de partij kon een stem uitgebracht worden op acht deelnemende verenigingen.

Kozakken Boys kreeg 52 procent van de bijna 3.000 stemmen die werden uitgebracht. Naast een oorkonde kreeg voorzitter Ad van Wijk van  de voetbalvereniging een cheque van 200 euro uitgereikt door CDA wethouder Wim de Jong. Tweede werd het parochiekoor Hank, ook zij kregen een oorkonde en bloemen uitgereikt.

In totaal acht verenigingen deden mee. In andere jaren koos altijd een jury de winnaar. Naast Kozakken Boys en het parochiekoor waren dat Oranjevereniging Dussen en Nieuwendijk, SKV uit Sleeuwijk, Avondvierdaagse Werkendam, EHBO Hank en accordeonvereniging Altena Musica.

Sociale binding
De prijs voor vereniging van het jaar werd door het CDA in leven geroepen om zo het verenigingsleven in het zonnetje te zetten. Verenigingen zorgen voor sociale binding in de dorpen. Een voetbalvereniging als Kozakken Boys weet veel Werkendammers aan zich te binden en speelt zo een belangrijke rol in de lokale samenleving. Aldus het CDA.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.