dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Ilse van der Pol schittert opnieuw

28 januari 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM ROOSENDAAL - In Roosendaal kwamen ruim 100 zwemmers op de startblokken voor de derde  miniorenwedstrijden van het seizoen 2013-2014. Tom Kruis, Leendert Paans, Ilse van de Pol en Julia Verhoeven gingen met medailles naar huis. Zij zwommen de 200 meter vrije slag en wisselslag zwemmen.

Ilse wist op beide afstanden haar persoonlijke records aan te scherpen. Op de wisselslag haalde ze ruim een seconde van haar tijd af en werd hiermee derde. Op deze afstand kon ze Julia net niet meer achterhalen. Julia was ongeveer een halve seconde sneller en kreeg dus zilver. Voor Julia was er een tijdsverbetering van ruim 2,5 seconde. Op de tweede afstand liet Ilse iedereen verstelt staan. Ze startte voorvarend en wist dit vol te houden. Ilse verbeterde zich met ruim 15 seconden en dit werd beloont met zilver. De prestatie was Ilse is extra bijzonder omdat ze diabeet is. Bij Ilse ging meestal de eerste afstand goed en daarna was haar energie op.

Tom en Leendert zwommen in hetzelfde programma en Tom was beide keren de beste zwemmer. Op de vrije slag haalde Tom ruim 8 seconden van zijn tijd af en op de wisselslag bleef hij binnen een seconde van zijn beste tijd. Voor Leendert was er een zilveren medaille op de wisselslag en op de vrije slag eindigde hij een tree lager, namelijk derde. Op deze afstand was er wel een persoonlijk record van bijna 4 seconden.

Sneller
Nick Lisman en Julia Verhoeven lieten ook persoonlijke records noteren. Nick zwom op de wisselslag bijna 5 seconden van zijn tijd af, terwijl op de ‘vrij’ er bijna 4 seconden vanaf ging. Laura verbeterde zich op de 200 vrije slag met het kleinste verschil dat mogelijk is, namelijk 0,01 seconde. De wisselslag had ze nog niet eerder gezwommen, maar ze deed het zeer verdienstelijk. Op de eerste 50 meter, de vlinderslag, was ze zelfs sneller dan ooit.

De volgende miniorenwedstrijd is medio maart en dan staat er voor deze zwemmers de 200 wisselslag en schoolslag op het programma. Tot die tijd staan er nog meer wedstrijden op de kalender, waaronder de BiesBosch Trofee op 8 februari in Gorinchem. (BBZ)

Lees meer over:

minioren biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.