dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Drie medailles voor Biesboschzwemmers

13 januari 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - EINDHOVEN - Tijdens de Brabantse Winter Kampioenschappen hebben Leendert Paans, Simon Schmidt en Thomas Zielhorst een medaille weten te halen. Daarnaast werden er negentien persoonlijke records, vijf clubrecords, 46 Brabantse en twee Nederlandse Limieten gezwommen. Na twee lange dagen konden de trainers van de zeventien zwemmers en zwemsters tevreden terug kijken.

Leendert wist op de 100 vlinderslag zijn tweede plaats van de inschrijving te behouden en wist zijn tijd ruim aan te scherpen. Leendert haalde bijna 3 seconden van zijn tijd af en verbeterde eveneens het clubrecord met ruim 2,5 seconde. Dit clubrecord stond al vanaf 1996! Als extra bonus mag Leendert over drie weken ook starten tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen in Amsterdam. Dit is voor hem de eerste keer. Op de 100 rugslag en 200 wisselslag had Leendert zijn tijden ook verbeterd, maar zat er geen podiumplaats in.

Simon wist op de 200 wisselslag naar het bronzen medaille te zwemmen. Zijn eindtijd was exact de limiettijd voor de ‘Nederlandse’. Op de 100 vlinderslag bleef hij ook binnen het oude clubrecord, maar had hij de pech dat Leendert hem op de finish net voor was. Simon eindigde op deze afstand op de vervelende vierde plaats. Zijn klasseringen op de 100 school-, rug- en vrije slag waren verder iedere keer bij de beste 10.

Laatste medaille
De laatste medaille was voor Thomas op de 100 rugslag en deze was van een zilveren kleur. Dit had zo maar een bronzen medaille kunnen zijn, omdat het heel erg close was. Thomas werd door de jury als tweede gezien en daar had hij het zilver aan te danken. Op zijn andere afstanden wist hij ook iedere keer bij de beste 10 te eindigen.

Tom Kruis liet dit weekend zien dat hij in een goede vorm verkeerd. Op de eerste dag verbeterde Tom op de 200 wisselslag het clubrecord van Giel van Dijk uit 2005. Een dag later op de 100 schoolslag verbeterde hij het clubrecord van Xander Korsman. Xander had het clubrecord in 2013 gezwommen en daarvoor had het ruim 30 jaar gestaan. Op de 100 vrije slag en halverwege zijn 100 schoolslag was Tom ook sneller dan ooit.

De laatste twee clubrecords waren voor de jongens estafette ploegen. Op de 4x100 vrije slag en wisselslag waren de jongens sneller dan de vastgestelde tijd. De ploeg bestond uit Tom, Leendert, Simon en Nick Lisman. Deze jongens zijn allen 13 jaar of jonger. Op de wisselslag ging er 14 seconden van de tijd af en op de vrije slag was dit ruim 6 seconden.

Jade Groeneveld, Tonny Klop-Methorst, Chantal Paans en Mark Visser wisten ook bij de top 10 te eindigen. Jade deed dit op de 100 vlinderslag in een nieuwe toptijd en de 100 rugslag en vrije slag. Op de rugslag werd ze vierde. Tonny wist op de 100 schoolslag en 200 wisselslag tiende te worden. Beide keren haalde ze ongeveer twee seconden van haar tijd af. Chantal werd zevende op de 100 schoolslag, net boven haar beste tijd. Mark wist op de 100 schoolslag vijfde te worden en haalde ruim een halve seconde van zijn tijd af.

PR
Persoonlijke records waren er verder nog voor Rebecca Branderhorst op de 100 rugslag, Ilse van de Pol op de 50 en 100 vrije slag, 50 vlinderslag en 200 wisselslag en Julia Verhoeven op de 100 vrije slag en vlinderslag.

Voor Redine van Breugel, Carmen Damen, Marjo Goelema, Larissa Huisman en Femke Golverdingen waren er dan geen medailles, top 10 noteringen of persoonlijke records maar zij lieten zeker een goede techniek en instelling zien. Sommigen bleven maar nipt boven hun beste (seizoens)tijden.

Op 18 januari komen de Biesboschzwemmers weer in actie. In Gorinchem organiseren de Biesboschzwemmers de derde wedstrijd van de competitie van het seizoen 2013-2014. Op dit moment neemt men een achtste plaats in de tussenstand in op 65 punten van een promotieplaats.

Lees meer over:

sport zwemmen biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.