dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Dozijn persoonlijke records Biesboschzwemmers

30 december 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In Dordrecht kwamen dertien Biesboschzwemmers voor het laatst in 2013 aan de start. Tijdens een limietwedstrijd wisten de 13 zwemmers, twaalf persoonlijke records en dertien startbewijzen voor een Brabants Kampioenschap. Femke Golverdingen, Larissa Huisman, Tom Kruis en Ariënne Versluis behaalden zwommen op al hun ingeschreven afstanden persoonlijke records.

 Tom was ingeschreven voor de 400 wisselslag en 100 rugslag. De eerste afstand zwom hij voor de eerste keer en hij was maar een seconde langzamer dan het clubrecord. De tijd is echter wel goed voor een startbewijs tijdens de Lange Afstand Kampioenschappen in maart 2014. Na 100 meter vlinderslag wist hij wel zijn beste tijd aan te scherpen en bleef hij op minder dan 0,2 seconden van de richttijd steken. Op de 100 rugslag wilde Tom minimaal 0.07 seconden sneller om ook op deze afstand tijdens de Brabantse Winter Kampioenschappen te mogen starten. Tom wist echter bijna 2,5 seconden van zijn tijd te zwemmen en is nu dus zeker van zijn startbewijs op dit nummer.

 Femke wist zich op de 100 rug- en schoolslag te verbeteren. Op de rugslag ging er ruim een seconde van haar beste tijd af, terwijl op de schoolslag er ruim een halve seconde sneller werd gezwommen. Larissa wist op de vrije slag sprint haar tijd ook met ruim een halve seconde aan te scherpen. Terwijl zij op de 200 ‘vrij’ bijna drie seconden sneller was. Ariënne kwam ‘alleen’ op de 50 schoolslag aan de start en zij wist haar tijd met ruim 2 seconden te verbeteren.

Verbeteren
Leendert Paans, Simon Schmidt en Julia en Laura Verhoeven wisten niet op al hun nummers zich te verbeteren, maar dat wil niet zeggen dat ze slecht zwommen. Leendert haalde 0,08 seconden van zijn tijd af op de 100 vlinderslag. Hij is nu het clubrecord op 0,2 seconden genaderd. Simon zwom ook de 100 ‘vlinder’ en haalde 2,5 seconden van zijn oude tijd af. Dit belooft wat te worden over enkele weken in Eindhoven tijdens de Brabantse Winter Kampioenschappen tussen deze twee jongens. Julia wist op de 200 schoolslag bijna drie seconden van haar tijd te halen en baalde toen ze hoorde dat ze bijna de limiet voor de zomer kampioenschappen had gehaald. Ze heeft nog enkele maanden en met een goede inzet tijdens de trainingen moet dit zeker lukken. Haar zusje, Laura, wist op de 50 vlinder- en vrije slag zich te verbeteren. Op de ‘vrij’ haalde ze ruim een seconde van haar tijd af en op de vlinderslag was dit zelfs ruim 5 seconden.

 Chantal Paans, Ilse en Sanne van de Pol, Lukas Schmidt en Thomas Zielhorst konden zich deze middag niet verbeteren, maar lieten zeker zien dat de vorm voor de winter kampioenschappen er aan zit te komen. De Brabantse Winter Kampioenschappen worden in Eindhoven op 11 en 12 januari 2014 en zijn de tweede confrontatie op provinciaal niveau voor de Werkendammers van dit seizoen. Er zullen dan ongeveer twintig zwemmers aan de start komen op vijftig persoonlijke en een handvol estafettenummers. Aan het begin van dit jaar werden tijdens de Brabantse Winter vier medailles behaald en vijftien persoonlijke records. Met een grotere ploeg en meer starts moet het zeker lukken om dit te evenaren en mogelijk te verbeteren. (BBZ)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.