vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Medailleregen voor Biesboschzwemmers

2 december 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion hebben 21 zwemmers van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan de Regionale Sprint Kampioenschappen. Dit is de opvolger van de Brabantse Sprint Kampioenschappen door deelname van verenigingen uit Limburg en Zeeland. Na twee dagen zwemmen was de oogst 12 medailles, 3 clubrecords, 37 persoonlijke records, 35 limieten voor de zomer kampioenschappen en een limiet voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen.

Uitblinker dit weekend was Simon Schmidt. Op al zijn persoonlijke starts wist hij zijn persoonlijke records aan te scherpen en behaalde hij vier medailles. Op de 50 rugslag werd Simon verrassend kampioen, terwijl hij op de 100 wisselslag naar het zilver zwom in een nieuw clubrecord bij de jongens onder 13 jaar. Op de 50 vlinder- en vrije slag behaalde Simon een bronzen medaille. Op de vrije slag bleef hij nipt boven de grens van 29 seconden steken, maar dit was wel weer (opnieuw) ruim binnen de limiet voor de ‘Nederlandse’. Op de schoolslag was er geen medaille maar wel een klein persoonlijk record.

Leendert Paans, is een leeftijdsgenoot van Simon, was de hele week ziek geweest en had eigenlijk weinig zin om te zwemmen, maar na twee dagen stond de teller voor Leendert op vijf persoonlijke records en één medaille. De medaille behaalde Leendert op de 50 vlinderslag, hij bleef Simon 0,04 seconden voor. Op de rug-, vrije en wisselslag haalde hij diverse tienden tot seconden van zijn tijden af.

Medailles
De laatste medailles waren voor de jeugdzwemmers Jade Groeneveld, Sanne van de Pol, Thomas Zielhorst en Lukas Schmidt. Jade was op de vlinderslag de op één na beste van haar leeftijd en zij bleef binnen de 32 seconden. Op de rugslag haalde ze bijna 0,8 seconden van haar tijd af en dit werd beloond met brons. Op de ‘vrij’ en wisselslag kon ze haar tijden niet aanscherpen, maar ze bleef er niet ver van verwijderd. Sanne behaalde op ‘haar’ 50 schoolslag een bronzen medaille en bleef net boven haar tijd steken. Alleen op de rugslag zwom Sanne een nieuwe toptijd, terwijl ze op de andere afstanden er niet ver vandaan bleef. Thomas bleef niet ver achter Simon met drie medailles. Op de 50 rugslag behaalde hij zilver en bleef dicht bij zijn beste tijd ooit. Op de 50 vlinder- en vrije slag behaalde Thomas een bronzen medaille en op de laatste afstand haalde hij 0,01 seconden van zijn toptijd af. Lukas ging naar huis met drie persoonlijke records en een bronzen medaille. Op de 50 rugslag waren twee jongens sneller, maar was er wel een nieuw persoonlijk record. Op de 50 vlinderslag en 100 wisselslag waren er ook nieuwe toptijden met op de wisselslag zelfs een clubrecord, net als Simon, maar dan bij de jongens onder 17 jaar.

Laatste clubrecord
Het laatste clubrecord was voor de jeugdploeg bij de meisjes op de 4 x 50 meter vrije slag. Chantal Paans, Anne Ippel, Jade en Sanne zwommen de oude tijd, die sinds februari 2008 stond, uit de boeken. De andere estafette ploegen wisten bijna allemaal onder hun inschrijftijden te finishen waaruit blijkt dat er voor elkaar gestreden werd.

Behalve de medaille winnaars waren er ook vele winnaars met ‘alleen’ maar persoonlijke records. Voor Rebecca Branderhorst, Redine van Breugel, Carmen Damen, Femke Golverdingen, Tonny Klop-Methorst, Tom Kruis, Chantal Paans, Ilse van de Pol en Julia Verhoeven zijn één of meerdere nieuwe tijden in de boeken genoteerd. Voor Harry Cornet, Mark Visser, Kim en Annette Wijnja waren er dan geen nieuwe toptijden, maar zij wisten in de meeste gevallen wel de beste tijden van het seizoen te zwemmen of in de buurt van hun beste tijden te zwemmen.

De komende weken volgen er nog diverse wedstrijden zoals een masterswedstrijd in Terneuzen, limietwedstrijd in Roosendaal, jeugdvierkamp in Gorinchem, Minioren/Swimkick wedstrijd in Waalwijk en dan zal één van de laatste wedstrijden van dit jaar de winter clubkampioenschappen in Giessen zijn. In het tweede weekend van januari zullen de Werkendammers weer veel zwemmers van dit weekend tegen komen in Eindhoven tijdens de Brabantse Winter Kampioenschappen met op het programma 100 meter vlinder-, rug-, school- en vrije slag en de 200 wisselslag (BBZ)