donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Ilse van der Pol schittert

19 november 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / Amsterdam - Twee weken voor de sprint kampioenschappen van Zuid Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg) zijn tien zwemmers van de Biesboschzwemmers naar Amsterdam geweest om deel te nemen aan een jeugdwedstrijd. Iedere zwemmer kwam op drie 100 meter nummers aan de start. Ilse van de Pol en Leendert Paans wisten persoonlijke records te verpulveren.

Ilse zwom de 100 vrije, school- en rugslag en wist op twee van de drie afstanden haar persoonlijke records aan te scherpen. Als eerste haalde ze op de vrije slag bijna een seconde van haar één week oude record af en later op de schoolslag ging er ruim 6 seconden van de oude tijd af. Op de rugslag bleef Ilse net boven haar tijd steken.

Leendert wist op de vlinderslag zijn persoonlijke toptijd aan te scherpen. Leendert haalde bijna 5,5 seconden van zijn tijd af. Op de rug- en vrije slag wist hij helaas niet zijn tijden aan te scherpen.

Voor Femke Golverdingen, Larissa Huisman, Sanne van de Pol en Julia Verhoeven waren er ook nieuwe persoonlijke records. Femke verbeterde zich op de ‘vrij’ met bijna 0,2 seconden. Voor Larissa was er ook op de vrije slag een nieuwe top tijd. Net als Ilse wist ze haar 1 week oude tijd aan te scherpen. De klok liet nu een tijd zien van ruim 0,7 seconden sneller. Sanne zwom het kleinste record deze middag. Op de rugslag haalde ze 0,05 seconden van haar tijd. Julia was deze middag niet fit, maar wist halverwege op de 100 rugslag haar persoonlijke tijd aan te scherpen.

Voor Chantal Paans, Lukas en Simon Schmidt en Thomas Zielhorst waren er geen verbeteringen, maar zij lieten goede wedstrijden zien waardoor ze met vertrouwen uit kijken naar de Sprint Kampioenschappen in Eindhoven. Daar zullen ruim twintig zwemmers namens de Biesboschzwemmers aan de start verschijnen en proberen hun tijden aan te scherpen en uiteraard te hopen hierdoor op het podium te eindigen. (BBZ)

Lees meer over:

sport zwemmen biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.