zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Biesboschzwemmers missen moderne startblokken in nieuw zwembad Andel

2 oktober 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In mei 2014 opent het nieuwe zwembad AquaAltena in Andel zijn deuren. Wat de Biesboschzwemmers (BBZ) betreft mist er één aspect. En wel moderne startblokken. Deze startblokken zorgen voor een professionele uitstraling van het bad en zorgen ervoor dat er elektronische tijdwaarneming mogelijk is. BBX noemt dat: 'Een mooie promotie voor de regio.'

Goede startblokken zijn een essentieel onderdeel voor wedstrijdzwemmers. Bij het ontwerp van het zwembad is rekening gehouden met elektronische score- en tijdwaarnemingborden. Daar kunnen de huidige standaardblokken niet op aangesloten worden. Daarnaast geven de moderne startblokken een professionele uitstraling aan het bad. Maar zoals altijd: 'Ieder nadeel hep ze voordeel...' BBZ somt ze dan ook op.

Voordelen
De voordelen voor de verenigingen, maar ook voor de beide gemeente zijn enorm.
1. Professionele uitstraling van het hele bad;
De professionele uitstraling maakt dat andere verenigingen het bad extra gaan waarderen door deze moderne voorzieningen. Dat biedt ons, als verenigingen, meer mogelijkheden om (extra) wedstrijden te organiseren, maar ook geeft dit mooie promotiemogelijkheden voor de regio.

2. Betere mogelijkheden voor zwemmers om hun prestaties te verbeteren;
De startblokken geven, door hun vorm en opstaande rand, betere mogelijkheden tot het verbeteren van technieken en prestaties door zwemmers. Daardoor kunnen de prestaties van de zwemmers en de verenigingen naar een hoger niveau worden getild.

3. Meer veiligheid.
De “oude” blokken voldoen aan de minimumeisen die hier aan worden gesteld. De moderne blokken hebben een stroever en groter oppervlak. Hierdoor is uitglijden nagenoeg verleden tijd en geven de blokken een steviger en veiliger gevoel.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.