zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Sleeuwijk 1 op karakter naar eerste overwinning

30 september 2013 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Eindelijk boekte VV Sleeuwijk haar eerste overwinning van het seizoen en daar was niets op af te dwingen. Wel duurde het lang voor die tot stand kwam.

Sleeuwijk startte goed en had veldoverwicht. Met name Michiel Marinissen bleek een plaag voor de bezoekers, maar een afwerker werd steeds net niet gevonden. Ook een goede kans voor Vorthoren en twee keer voor de opkomende Duizer wilden er niet in. Koploper ONI kon pas tegen het half uur gevaarlijk worden, maar uit de eerste schietkans was het wel meteen raak. Van 35 meter schoot een middenvelder tegen de lat, waarna Ragnar de Brouwer de terugkomende bal binnen kon koppen 0-1. Tot de rust was de wedstrijd daarna in balans, al was Marinissen er nog dicht bij om de gelijkmaker aan te tekenen.

Collectief
In de tweede helft zette Sleeuwijk aan voor een beter resultaat. Er gestreden voor ieder bal en er werd collectief veel beter gevoetbald dan de laatste weken. Na een offensief van een kwartier en nog geen doelpunt, menig schot richting doel mistte de juiste richting of de eindpass werd onderschept, zakte het geloof bij menig supporter toch weg.
Uitblinker Saaman liet uiteindelijk wel zien hoe je verschil kunt maken. Eerst bediende hij Barry Ruitenberg die knap de 1-1 binnen kopte. Na één van de spaarzame tegenstoten van ONI kon Sleeuwijk er wederom uit komen. Corjan Slinger kopte de diepe bal terug naar de opkomende Saaman die het van dertig meter probeerde met een volley. De bal viel precies over de ONI doelman en ging via onderkant lat het doel binnen.

Ook de derde Sleeuwijkse goal kwam van de voet van Saaman. Net voorbij de middenlijn slingerde hij een vrije bal voor de goal. Corjan Slinger ging maar net onder de bal door en de door stuiterende bal viel zomaar binnen. Met de 3-1 was de wedstrijd gespeeld en boekte Sleeuwijk haar eerste en verdiende overwinning. Het betekende een goede opsteker voor de ploeg van Philip den Haan. (VV Sleeuwijk)

Lees meer over:

Voetbal sport vv Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.