vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Biesbosch Trofee: BBZ kanshebbers

7 februari 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Komende zaterdag is de  tiende editie van de BiesBosch Trofee, een wedstrijd die is ontstaan uit de Altena Nieuws Cup. De Bieschboschzwemmers zijn opnieuw de organisatoren. Het programma lijkt op het lijf van de Werkendammers geschreven, maar soms blijkt de tegenstander te sterk waardoor winst  moeilijk wordt. Toch hebben de Biesboschzwemmers vijf keer op het podium gestaan.

Beker
Op basis van de inschrijvingen dit jaar lijkt het dat de Biesboschzwemmers de beker voor de tweede maal in successie mee naar huis mogen nemen. Het zal echter niet zonder slag of stoot gaan, want de huidige bekerhouder, De Warande uit Oosterhout, staat op een niet al te grote achterstand. Derde lijkt de ploeg van PCG uit Gorinchem te worden. De zwemmers van ZVDO en Den Doorn nemen op basis van de inschrijvingen de vierde en vijfde plaats in. De zwemmers die het langste onderweg zijn, NZ&PC uit Noordwijk, moeten genoegen nemen met de zesde plaats.

Voor de hoofdtrainer van de Biesboschzwemmers is het 'slecht nieuws als deze klassering ook werkelijkheid wordt. Bij winst van de BiesBosch Trofee, wacht hem een nat pak', aldus de Biesboschzwemeers. Al is de verwachting dat de winst van de beker dit meer dan goed maakt.

Rond de klok van half 5 zal bekend zijn welke vereniging de wisselbeker mee naar huis mag nemen. Als De Warande de winnaar is, mogen zij, volgens de bepalingen, de beker houden aangezien ze drie keer binnen vijf jaar de wedstrijd gewonnen hebben.

Gewonnen
In de negen voorgaande jaren hebben de Biesboschzwemmers, als organisator, een maal de beker gewonnen. De andere winnaars zijn De Columbiaan (drie keer - 2004, 2005 en 2006), Zwemlust (twee keer - 2007 en 2008), De Warande (twee keer - 2009 en 2012) en WVZ Zoetermeer (een keer - 2011). Na het stoppen van de sponsor, Altena Nieuws, werd besloten de naam niet meer te verbinden aan een sponsor, maar te verwijzen naar het natuurgebied rond Werkendam.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.