donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Biesboschzwemmers doen het weer goed

29 januari 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het afgelopen weekend waren de Biesboschzwemmers op drie plaatsen aanwezig voor deelname aan wedstrijden. In Nijverdal streden vier zwemmers om de medailles bij de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen, in Waalwijk kwamen de Speedo- en swimkickzwemmers aan de start voor hun derde wedstrijd en in Utrecht zwom Thomas Zielhorst in het nieuwe zwembad De Krommerijn. De masters wisten tien gouden, twee zilveren en een bronzen medaille te winnen terwijl de speedo/swimkick zwemmers met vijf goud, drie zilver en drie brons naar huis kwamen.

Nijverdal
In Nijverdal was Marjo Goelema met vier goud, een zilver, twee clubrecords bij de masters, en een Brabant en Nederlands Masters Record heel succesvol. Marjo heeft nu op de 50 schoolslag bij de dames tussen 40 en 44 jaar het Nederlands Record. Haar trainingsmaatje, Annette Wijnja, deed het qua medailles iets beter. Op alle onderdelen, zes in totaal, haalde zij goud. Daarnaast zwom ze twee clubrecord en een Brabants Masters Record. De laatste medailles in Nijverdal waren voor Arjon de Bok. Hij haalde op de 50 vlinderslag zilver en op de 100 rugslag een bronzen medaille. Kim Wijnja was de laatste master die deelnam en op de 100 vlinderslag behaalde zij met een vierde plaats, haar beste prestatie.

Waalwijk
Bij de Speedogroep in Waalwijk was er voor alle zwemmers minimaal een persoonlijk record. Op de 100 wisselslag was Simon Schmidt de beste en hij werd vergezeld door Leendert Paans. Leendert eindigde een kleine seconde achter Simon als tweede. Op de 400 vrije slag was Leendert Simon de baas, maar beide heren mochten naar het erepodium komen. Leendert kreeg wederom een zilveren medaille omgehangen, terwijl Simon genoegen moest nemen met brons. De laatste medaille bij de Speedozwemmers was voor Tom Kruis. Op de 200 wisselslag was Tom de op een na beste in een nieuw persoonlijk record. Voor Bas voor den Dag, Femke Golverdingen, Chimène Huisman, Xander Korsman, Ilse van de Pol en Julia Verhoeven waren er zoals eerder gezegd ook tijdsverbeteringen.

Door de Swimkick groep werd een medaille meer gehaald als door de speedo zwemmers. Met vier goud en twee brons waren ze ook succesvol. Rebecca Branderhorst en Nick Lisman behaalde beide twee gouden medailles met daarbij ook nog goede tijdsverbeteringen. Voor Gioya Boljé en Julie de Vries lag er een bronzen medaille klaar. Gioya haalde deze op de 200 vrije slag en Julie op de 100 wisselslag. Voor Henk voor den Dag en Laura Verhoeven waren er dan geen medailles maar zij wisten wel op hun beide afstanden persoonlijke records te zwemmen.

Utrecht
Thomas Zielhorst nam in Utrecht deel aan de test wedstrijd in Zwembad De Kromme Rijn. In juli worden daar de Europees Jeugd Olympisch Festival gehouden en de wedstrijd was om te kijken wat er nog verbeterd moest worden voor een goed toernooi. Thomas startte op de 100 en 200 rugslag en wist op de 100 rugslag tot twee keer toe onder zijn beste tijd te zwemmen. ’s Morgens in de serie was Thomas iets sneller dan ’s middags en op de 200 meter bleef hij op ongeveer 0,4 seconden van zijn beste tijd steken. De indeling geeft echter veel vertrouwen voor zijn deelname op de 200 rugslag tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen op 1 februari in Amsterdam.

Biesbosch Trofee
Op 9 februari komen de meeste van de bovengenoemde zwemmers aan de start van de BiesBosch Trofee. In Gorinchem organiseren de Biesboschzwemmers voor de tiende keer deze wedstrijd en zullen zij gaan proberen om de wisselbeker te veroveren. De concurrentie hiervoor komt uit Oosterhout, Noordwijk, Gorinchem, Almkerk en Aalburg. Voor het eerst in de historie nemen Den Doorn en ZVDO ’74 deel aan deze wedstrijd.

Op de foto staan Marjo Goelema en Annette Wijnja met hun medaille oogst. De foto is genomen door Kim Wijnja.