donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Biesboschzwemmers doen het goed

8 januari 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / SLIEDRECHT - Een week voor de Brabantse Winterkampioenschappen heeft Lukas Schmidt laten zien dat hij in vorm is. Op de 100 vrije slag wist hij zijn persoonlijke record met ruim een seconde aan te scherpen. Daarnaast wisten Xander Korsman, Sanne van de Pol, Simon Schmidt en Julia Verhoeven ook een goede indruk achter te laten over hun vorm voor de ‘Brabantse’.

De 100 meter vrije slag wordt bij het zwemmen als het belangrijkste nummer gezien. Dit seizoen wilde het nog niet helemaal lukken bij Lukas, maar vanmiddag viel alles goed samen. Na een goede eerste 50 meter, wist hij door te gaan in het tweede en laatste deel. De vorige keren verloor Lukas in dit deel en daar zat nu de grootste winst van zijn tijdsverbetering van ruim een seconde.

Resultaten
Xander en Simon hadden zich ingeschreven op de 800 vrije slag. Beide zwommen een gelijkmatige race en noteerden goede eindtijden. Simon wist zelfs het clubrecord op zijn naam te zetten. Voor Xander was er een tijdsverbetering van een halve minuut op de 400 meter.

Sanne was op de 100 schoolslag enkele honderdsten sneller dan een week eerder op de vrije slag bleef ze net boven haar beste tijd. Het is voor haar te hopen dat zij volgende week hetzelfde meemaakt als Lukas deze middag. Voor Julia was er een persoonlijk record op de 200 rugslag. Hierdoor mag ze over 5 maanden op dit nummer tijdens de zomer editie van de ‘Brabantse’ aan de start verschijnen.

Femke Golverdingen, Chimène en Larissa Huisman, Ilse van de Pol en Julia Verhoeven wisten ook persoonlijke records te zwemmen. Femke deed dit op de 100 rugslag en Chimène op de vrije slag sprint over 50 meter. Larissa wist op de 50 en 100 schoolslag haar tijd te verbeteren. De 50 meter was halverwege de 100 meter wat het extra knap maakt. Ilse wist op het koningsnummer haar tijd met ruim 2 seconden aan te scherpen. Het lijkt er op dat zij lichamelijk beter in balans is waardoor ze weer progressie boekt.

De laatste die mee deed was Nick Lisman, hij bleef op de 200 schoolslag net boven zijn persoonlijke record en het is voor hem te hopen dat hij binnenkort loon naar werken krijgt. Tijdens de trainingen heeft hij een goede inzet, maar dit wordt (nog) niet beloont tijdens de wedstrijden.

Eindhoven
Op 12 en 13 januari gaan 14 zwemmers naar Eindhoven voor de Brabantse Winter Kampioenschappen. Op het programma staan de 100 vlinder-, rug-, school- en vrije slag en de 200 wisselslag. Volgens de inschrijvingen zijn er medaille kansen, maar ook degene die niet bij de beste drie staan kunnen een medaille halen.

Lees meer over:

biesboschzwemmers zelhorst
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.