donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Medailles tijdens Speedo Clubmeet

19 november 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  In Roosendaal kwamen 7 zwemmers van de Biesboschzwemmers aan de start tijdens de Kring Speedo Club Meet. Dit is een wedstrijd waarbij de prestaties bij elkaar opgeteld worden en de ploeg met de minste punten de winnaar is. Deze ploeg zal dan tijdens de Nationale wedstrijd de eer van Brabant verdedigen. Simon Schmidt wist op alle drie zijn afstanden een medaille te winnen.

Voor enkele zwemmers stonden er weer nieuwe afstanden en slagen op het programma, maar het enthousiasme was er bij allemaal. Simon wist op de 100 vrije slag en 100 wisselslag naar een tweede plaats te zwemmen. Op de ‘vrij’ in een nieuwe toptijd, waarbij hij ruim een seconde van zijn oude tijd haalde. Op zijn laatste afstand, de 50 vlinderslag, was er een bronzen medaille met opnieuw een persoonlijk record van ruim een seconde.

Leendert Paans zwom drie persoonlijke record, hij kwam op dezelfde afstanden aan de start als zijn leeftijdsgenoot Simon. Op de 100 vrije slag ging er bijna 0,8 seconden vanaf, terwijl op de 50 ‘vlinder’ er ruim 7,5 seconden sneller werd gezwommen door Leendert. Op de wisselslag was er een verbetering van bijna 10 seconden.

De andere jongens Bas en Henk voor den Dag wisten beide een persoonlijk record te zwemmen. Bas deed dit op de 50 schoolslag en Henk op de 100 vrije slag. Met een veertiende plaats op de 50 schoolslag behaalde Henk zijn beste klassering terwijl Bas op de 50 rugslag zijn beste klassering behaalde.

Bij de meisjes haalde Maud de Visser op de 50 rugslag de hoogste plaats, zij werd negende. Op de 50 vrije slag was er een 14e plaats voor haar. Chimène Huisman en Laura Verhoeven waren de andere meisjes. Chimène zwom de 50 ‘vrij’, rugslag en schoolslag. Op de schoolslag was er een persoonlijk record en ook haar beste klassering. Laura zwom voor het eerst 50 vlinderslag en 100 vrije slag en beide afstanden wist ze keurig te zwemmen.

Aan het einde werd bekend dat de Biesboschzwemmers veertiende geworden zijn van de 16 ploegen. Dit is geen slechte prestatie aangezien er  zeven zwemmers meededen terwijl een ploeg uit maximaal 18 zwemmers mocht bestaan.
 

Lees meer over:

sport biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.