vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Sterke competitiestart voor Biesboschzwemmers

1 oktober 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De eerste wedstrijd in het binnenbad was voor de Biesboschzwemmers een competitiewedstrijd. Als gastheer werden de zwemmers uit Dirksland en Numansdorp zaterdag ontvangen in het snelle Caribabad. Na het tellen van de resultaten lijkt het er op dat de Werkendammers ongeveer 40 seconden langzamer zijn dan een jaar geleden. Na ruim 2 uur zwemmen gingen men met bijna 40 limieten voor de diverse Brabantse Kampioenschappen naar huis.

In de competitie zijn zowel de jongere als de oudere zwemmers van belang. Bij de ‘jonkies’ wisten Carmen Damen en Leendert Paans op te vallen. Carmen zwom op zowel de 100 wisselslag als de 100 vrije slag persoonlijke records en plaatste zich voor de ‘Brabantse’. Voor Leendert was deze prestatie er ook. Hij wist op de 50 rugslag onder de richttijd te blijven. Dit is voor Leendert de eerste keer dat hij zich voor een provinciaal kampioenschap weet plaatsen.

Bij de senioren was er een persoonlijk record voor Mark Visser op de 100 schoolslag. Hij wist zijn oude toptijd met bijna 0,8 seconden aan te scherpen en mag in januari uit komen bij de heren op de Brabantse Winter Kampioenschappen. Marjo Goelema wist zich net als Mark ook voor dit kampioenschap op de schoolslag te plaatsen. Ook halverwege wist Marjo onder de richttijd voor de ‘Brabantse’ te blijven. Marcha Admiraal deed dit op de 100 wisselslag

Persoonlijke records
Voor Redine van Breugel en Simon Schmidt waren er startbewijzen. Redine deed dit achter Carmen op de 100 wisselslag en Simon moet Leendert voor zich dulden, maar bleef ook binnen de richttijd. Redine deed dit in een nieuw persoonlijk record.

Van de middengroep, qua leeftijden, waren de tijden van Jade Groeneveld (200 vrije slag), Sanne van de Pol (50, 100, 200 schoolslag, 50 en 100 vrije slag), Lukas Schmidt (50 en 100 vlinderslag en 200 vrije slag), en Thomas Zielhorst (50 rugslag en vrije slag) goed voor een of meerdere startbewijzen. Laatstgenoemde wist op zijn minst favoriete slag, de 200 schoolslag,  17 seconden van zijn persoonlijk record te zwemmen.

Behalve limieten werden er ook vele persoonlijke records gezwommen. Deze waren er, naast de eerder genoemde zwemmers, voor Gioya Boljé, Rebecca Branderhorst, Bas voor den Dag, Sarah Damen, Femke Golverdingen, Chimène Huisman, Xander Korsman, Tom Kruis, Nick Lisman, Chantal Paans, Ilse van der Pol, Anne-Lize de Raad, Julie de Vries en Ruben van der Wiel.

Wedstrijden
Medio november staat de tweede competitiewedstrijd op het programma en dan is de plaats van handeling het zwembad in Numansdorp. In de tussentijd zal er nog aan vele wedstrijden worden deelgenomen.

Lees meer over:

sport biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.