woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Vijf zwemmers scoren in Brabantbeker

29 augustus 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In Oosterhout stond de laatste wedstrijd op het programma die meetelde voor de Brabantbeker. Na Appeltern, Wijk en Aalburg, Vught en Oirschot gingen elf zwemmers naar Oosterhout. Tussen de buien door werd er een derde plaats behaald door Ilse van de Pol en daarnaast nog zes plaatsen bij de beste tien. Na het optellen van alle resultaten bleek dat Tom Kruis, Julia Verhoeven, Ilse en Sanne van de Pol en Thomas Zielhorst bij de beste drie in hun categorie van de Brabantse verenigingen behoorden.

Voor de laatste wedstrijden stonden drie zwemmers bij de beste drie, maar toch waren er vele verrassingen. De klassering van Tom op een tweede plaats bij de jongens minioren 4, 5 en 6 was niet verwacht. Tom stond vijfde en is dus drie plaatsen gestegen. In Oosterhout zwom Tom naar een elfde plaats. Sanne was ook een verrassende stijger van eveneens een vijfde plaats naar een derde plaats. Sanne verbeterde zich in Oosterhout op de 1000 ‘vrij’ met achttien seconden. In dezelfde categorie zwom ook Anne-Lize de Raad mee, in het klassement wist zij dertiende te worden.

Julia stond voor dit weekend al tweede en heeft deze plaats behouden, zij wist Ilse achter zich te houden. Femke Golverdingen wist achter deze dames beslag te leggen op de vierde plaats in het klassement. Alle drie de dames wisten in Oosterhout zich te verbeteren en Ilse bekroonde dit dus met een derde plaats, Julia werd vierde en Femke zwom naar een zesde plaats. Met drie meiden bij de beste zes was iedereen heel tevreden.

Beker
De laatste die een beker kreeg voor zijn prestatie in het klassement om de Brabantbeker was Thomas. Hij stond tweede en kon dit in Oosterhout niet houden, maar het verschil was minimaal. Vorig jaar was Thomas de enige die een beker kreeg van de Brabantbeker als aanmoediging en dit jaar zijn er vijf zwemmers bekers gewonnen. Dit geeft aan dat er een groei is bij de Werkendammers in het open water en nu is te hopen dat dit door zet in het binnenbad.

Lukas Schmidt zwom voor het eerst 5000 meter vrije slag en deed dit in een goede tijd en werd tweede, maar helaas was er voor hem geen beker. Bij de junioren eindigde Lukas in het klassement op een verdienstelijke zesde plaats. Zij zus eindigde bij de dames op een vierde plaats. Zij kon helaas in Oosterhout niet aanwezig zijn om haar klassement te verbeteren.

In dezelfde categorie als Tom kwamen ook Leendert Paans en Nick Lisman aan de start, zij werden respectievelijk vijftiende en twintigste. In het klassement eindigde Leendert op een vijfde plaats en Nick werd als elfde geklasseerd.

De laatste die in Oosterhout startte, was de benjamin van het gezelschap, Chimène Huisman. Zij eindigde in Oosterhout op een mooie zesde plaats en in het klassement op de vervelende vierde plaats. Ze gaf wel aan dat ze volgend jaar wil proberen op het podium te eindigen.

Herinnering
Laura Verhoeven zwom in Oosterhout 250 meter schoolslag en verraste iedereen door zesde te worden. Eerder dit seizoen had ze drie keer vrije slag gezwommen en daarmee haar klassement vol, waardoor er voor haar ook een herinnering is. De laatste die een vol klassement, ofwel aan minimaal drie wedstrijden heeft deelgenomen, was Dennis Klop. Bij alle Brabantse masters wist Dennis op de schoolslag uiteindelijk zevende te worden. Voor het landelijke klassement staat hij bij de 25 tot 29 jarigen op een tweede plaats en moet hij nog een wedstrijd deelnemen om zijn klassement vol te zwemmen.

Vanaf 3 september gaan de Werkendammers weer trainen in Giessen, Hardinxveld en Gorinchem en eind september is de eerste wedstrijd en zal bekend zijn hoe de zwemmers de zomer uitgekomen zijn en of er grote verrassingen naar voren komen.

Lees meer over:

sport biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.