vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Dennis Klop wordt tweede in open water

9 juli 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De wedstrijden in de zwembaden zitten er voor de Biesboschzwemmers voorlopig op, maar dat wil niet zeggen dat er helemaal niet meer gezwommen wordt. In de maanden juli en augustus zullen aan diverse open water wedstrijden in Brabant deelgenomen gaan worden door de Werkendammers. In Appeltern waren negen zwemmers aan de start en werd Dennis Klop tweede bij de heren masters.

Dennis wist bij de masters tot 30 jaar op de 1000 meter schoolslag als tweede aan de finish te komen. Zijn tijd verbaasde hem enigszins en zal er zeker voor zorgen dat hij de komende wedstrijden ook aan de start zal verschijnen.

Bij de jongens junioren 3 en 4 wisten Thomas Zielhorst en Lukas Schmidt beide bij de beste tien te eindigen. Thomas werd vijfde en Lukas behaalde een zevende plaats. Beide zwommen de 1000 meter vrije slag sneller dan vorig jaar.

Eerste keer
Julia Verhoeven, Rebecca Schmidt en Leendert Paans wisten ook bij de beste tien te eindigen. Julia en Leendert zwommen de 500 meter vrije slag en werden op deze afstand respectievelijk achtste en negende. Voor Leendert was het de eerste keer dat hij deelnam aan een open water wedstrijd. Rebecca wist bij de dames op de 1000 meter ook naar een negende plaats te zwemmen.

De laatste drie zwemmers, Nick Lisman, Anne-Lize de Raad en Laura Verhoeven, wisten niet bij de beste tien te eindigen. Zij lieten echter wel zien mee te kunnen met hun leeftijdsgenoten. Anne-Lize zwom zelfs ruim 3 minuten sneller dan een jaar geleden.

Open waterwedstrijd
Op 14 juli wordt bij Wijk en Aalburg door De Doornotters een open water wedstrijd georganiseerd. Vorig jaar namen de Biesboschzwemmers met een groep van zestien zwemmers deel aan deze wedstrijd en ook dit jaar zal er een grote groep uit Werkendam aanwezig zijn.

Lees meer over:

biesboschzwemmers open water
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.