donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Pijnlijke nederlaag voor de Boys

12 maart 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Waar de euforie na de overwinning op ASWH groot was zorgde Scheveningen dat Kozakken Boys weer met beide benen op de grond staat. Waar 8-1 tot de mogelijkheid behoorde werd het na een offday van de bezoekers “slechts” 5-0.

Kozakken Boys kwam al vroeg op achterstand in Scheveningen. Een te korte terugspeelbal van Ismael Yildirim werd onderschept door een aanvaller. De uitkomende doelman Basjan Munten zat er nog aan waardoor hij de snelheid uit de bal haalde maar de Kozakken verdedigers deden niet voldoende mee waardoor de bal een meter of drie voor de goal door een andere Scheveninger opnieuw kon worden geraakt. Kozakken Boys herpakte zich daarna wel wat maar het was het eigenlijk net niet. Scheveningen liet de bezoekers het balbezit en traineerde waar het kon. Waar Kozakken Boys supporter misschien enige hoop kreeg op beter resultaat vervloog deze hoop in de cruciale dertigste minuut. Waar in eerste instantie een Scheveningen aanval werd afgevlagd door de grensrechter liet de scheidsrechter door voetballen. Kozakken Boys nam de aanval over en counterde richting de goal van Scheveningen. De aanval van Kozakken Boys liep stuk en de bal ging over de zijlijn. Maar inmiddels bleek dat dezelfde grensrechter alweer enkele minuten met de vlag omhoog stond. Aan de hand van Sjaak Polak ging de scheidsrechter met de grensrechter in conclaaf en was de conclusie dat Quintin Jacoba met rood mocht vertrekken wegens een slaande of trappende beweging.
Vanaf  dat moment speelde de al niet sterk opererende Kozakken een verloren wedstrijd. Vier minuten voor rust verdubbelde de thuisploeg de voorsprong.

Onverdroten
Na rust ging Scheveningen onverdroten verder. In het eerste kwartier kreeg het kans op kans en scoorde het twee wonderschone goals. Even was er hoop op betere tijden. Een aanslag op Arda Havar betekende de tweede kaart voor doelpuntenmaker Nick Brouwer. Jason Gomes kwam er in en Kozakken Boys ging op zoek naar een goal. De numerieke gelijkheid was van korte duur. Leon Bot ging op de solo toer, werd twee keer geraakt voor de zestien maar viel pas in de zestien. Het was te opzichtig en naar de letter van de wet kreeg ook Leon de tweede van de middag. Twintig minuten voor tijd maakte Scheveningen de laatste van de dag.

Na exact negentig minuten maakte de arbiter een eind aan de strafexercitie die Kozakken Boys kreeg van een oppermachtig Scheveningen. Met de cruciale thuiswedstrijd tegen Maassluis voor de boeg is het deze week koppen tellen en geloof houden in eigen kunnen. Nog zeven finales te gaan. (Kozakken Boys)