vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Teleurstelling bij Foranto heren 1

5 maart 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het eerste herenteam van Foranto kent tot nu toe een seizoen dat 'bizar' verloopt. Zo werd drie wedstrijden geleden van WHV, voor het kampioenschap, gewonnen en de week erna verloren van een degradant. Dit heeft alles te maken met de wisselende samenstelling van het team en de lange blessure van vaste middenman Huib de Visser. Dat alles heeft ertoe geleid dat Foranto nu zelf bijna onderaan staat in de competitie.

Afgelopen zaterdag werd gespeeld tegen Voorwaarts. Deze wedstrijd was belangrijk voor de punten. De voortekenen waren redelijk gunstig, want Aart-Jan Groeneveld en Rens Kroeze konden beide van de partij zijn. Gemist werd, naast de al eerder genoemde Huib de Visser, de buitenman Michael Wansink, ook in verband met een blessure. Foranto begon met de volgende opstelling: Jacco Bouman als spelverdeler, Marcel Kamminga en Aart-Jan Groendeveld als buitenaanvallers, Arjen Kieboom en Robert Blaauw als middenmannen en Rens Kroeze als diagonaal. Voortwaarts bestaat uit een jong team dat sterk kan verdedigen. In de voorgaande wedstrijd tegen dit team speelde Foranto goed en kon vooral door een sterke blokkering Voorwaarts in de problemen brengen.

Afstemming
Van deze sterke blokkering was deze wedstrijd niet veel over. Foranto liep vanaf de eerste set achter de feiten aan. De heren uit Werkendam speelde zeker niet slecht, maar Voorwaarts speelde net iets fanatieker, waardoor het team telkens 1 punt voor bleef staan. Jacco Bouman had moeite om een goede afstemming te vinden met Aart Jan Groeneveld en de eerste set werd verloren.
In de tweede set kwam Bjorn Wansink in het team in de plaats voor Marcel Kamminga, maar beide spelers speelde niet een sterke wedstrijd. Foranto begon de set goed en kwam snel op een voorsprong. Maar na enkele punten op voorsprong te hebben gestaan verslapte de aandacht en kwam Voorwaarts sterk terug. Voorwaarts speelde slim het blok van Foranto uit elkaar en wist goed te scoren. Foranto bleef de gehele set bij en verloor de set wederom nipt. Het frustrerende voor Foranto was dat de spelers wisten dat ze konden winnen, maar het toch telkens net misliep op domme persoonlijke fouten.

Rust
De derde set kwam routinier Aart de Koning in het veld. De wissel bracht de nodige rust, maar niet de nodige punten. Wederom startte de mannen uit Werkendam de set goed. Robin den Dekker wist enkele mooie ballen te blokkeren op het midden, maar had moeite te scoren. Rens Kroeze scoorde wel zijn punten, maar kreeg te weinig ballen om het verschil te kunnen maken. Langzaam maar zeker werd het zwarter in Werkendam en werd ook de derde set verloren. Het moet gezegd worden, wederom met slechts twee punten verschil.
De vierde set speelde Foranto goed. Voorwaarts had moeite met de aanvallers die nu veel wisten te scoren. De verdediging van Voorwaarts deed goed werk, maar Foranto kwam beter in de wedstrijd. Uiteindelijk belande de wedstrijd in een climax op 23 tegen 23. De wedstrijd eindigde echter in een domper door twee ongelukkige en onnodige stopfouten waardoor ook de vierde set jammerlijk werd verloren.

De gehele wedstrijd leidde tot frustratie bij de Werkendammers. Met deze opstelling hadden er minimaal twee punten gepakt moeten worden. Foranto gaat het nu zwaar krijgen in de competitie. Volgende week mist het team een hoop spelers en moet het aantreden tegen Sarto in Tilburg. De mannen kunnen hun borst nat maken, want punten moeten er gehaald worden wil het team serieus blijven meedoen in de promotieklasse.

Lees meer over:

sport foranto
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.