vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Tweede plaats recreanten Biesboschzwemmers

6 februari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Een groep van 39 zwemmers was in Giessen aanwezig om deel te nemen aan de derde wedstrijd van de Jeugd4kamp met ZVDO, Den Doorn en Bijtelskil. Van de 39 zwemmers zwommen vijf zwemmers voor het eerst een wedstrijd en zij lieten zien mee te kunnen met de meer ervaren zwemmers. Voor de Werkendammers werden vier gouden, drie zilveren en vier bronzen medailles gewonnen. Daarnaast werden dertig persoonlijke records gezwommen.

De jongste zwemsters en zwemmers moesten 25 vrije slag en 25 schoolslag zwemmen. Bij de meisjes was Maud de Visser op allebei de afstanden de beste. Bij de jongens waren alle prijzen voor de Biesboschzwemmers. Op de vrije slag bestond het podium uit Bas voor den Dag, Corniek den Breugel en Andreas Steffen. Na de pauze op de schoolslag was de volgorde Corniek, Bas en Andreas. De prestatie van Corniek valt met name op aangezien hij sinds kort pas lid is.

Prijzen
Bij de 8- en 9-jarigen waren er voor de Biesboschzwemmers geen prijzen. Michelle Paans was op de 25 vrije slag er het dichtste bij met een vierde plaats. Bij de jongens wisten Henk voor den Dag en Ivan Pruijsen met een zevende plaats het best te scoren. Henk deed dit op de 50 schoolslag en Ivan op de 25 vrije slag.

Bij de 10 en 11 jarigen waren er wel weer prijzen. Femke Golverdingen zwom naar het zilver op de 50 rugslag. Bij de jongens eindigde Leendert Paans net naast het podium op deze afstand. Later op de 50 schoolslag liet Julie de Vries zien dat haar prestatie van een week eerder geen toevalstreffer is. Zij mocht naar het ereschavot om een bronzen medaille in ontvangst te nemen. Ze wist Femke voor te blijven. Bij de jongens mocht Nick Lisman ook een bronzen medaille ophalen.

Medailles
Aan deze wedstrijd nemen ook zwemmers deel die op een Brabants Kampioenschap mogen zwemmen. Zij komen echter niet in aanmerking voor de medailles. Carmen Damen en Redine van Breugel wisten een limiet voor de zomer editie van de ‘Brabantse’ te zwemmen. Carmen deed dit op de 50 schoolslag en Redine op de 50 rugslag. Voor Redine ging dit in een persoonlijk record.

Over drie weken staat de laatste wedstrijd van de jeugd4kamp voor dit seizoen op het programma en zullen de Werkendammers uiteraard hun best doen om meer medailles te winnen.