zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Kozakken Boys klopt XerxesDZB

30 januari 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Een collectief uitmuntend presterend Kozakken Boys behaalde voor de winter toeslaat een dik verdiende overwinning, het werd 0-3 in Rotterdam.

Kozakken Boys begon scherp in Rotterdam en was duidelijk met aanvallende inspiratiesafgereisd naar Xerxes/DZB. Reeds na vier minuten spelen resulteerde de aanvallende spelstijl in een enorme kans. Richie Basoski raakte de binnenkant van de paal en de rebound leek een prooi voor Arda Havar. Met een geplaatste bal was de 0-1 bijna een feit. Met een allerlaatste krachtinspanning werd de iets te zacht ingeschoten bal gered door de doelman. Niet veel later leek de thuisploeg te scoren maar het arbitrale trio was gedecideerd en Xerxes werd teruggefloten voor buitenspel. Kozakken Boys was gewaarschuwd en vanaf dat moment ging men zorgvuldig en zonder balverlies bouwen aan vele aanvallen.

Werken
Na een minuut of dertig kreeg men loon naar werken. Richie Basoski zette de aanval op. Arif Irilmazbilek trok het gat en nam in zijn kielzog twee verdedigers mee. De vrij gelaten Ismael Yildirim maakte oog in oog met de doelman geen fout en hij bracht Kozakken Boys op voorsprong. Op slag van rust deed Kozakken Boys het nog eens dunnetjes over. Ismael Yildirim was nu de man die de aanval opzette. Arif Irilmazbilek de man van de assist en Arda Havar de man die de voorsprong verdubbelde.

Na rust kreeg Kozakken Boys direct weer een grote kans. Sjoerd van der Waal vond middels een vrije trap de vrijgelaten Arda Havar. De vandaag op het middenveld verdedigend van grote klasse zijnde Havar zag zijn inzet net naast gaan.

Waar Kozakken Boys vergat de wedstrijd in het slot te gooien ging de thuisploeg meer risico nemen en bracht men extra aanvallers in. De thuisploeg werd gevaarlijker maar het was doelman Munten die de thuisploeg het scoren belette. Was Basjan Munten vorige week bijna de schlemiel van de wedstrijd, in Rotterdam sleepte hij zijn ploegmaats door een moeilijke fase en hield hij zijn doel schoon. Hij duurde lang voor Kozakken Boys profiteerde van de verkregen kansen die er kwamen door het aanvallende Xerxes spel. Richie Basoski en Arif Irilmazbilek kwamen beidde alleen voor de doelman  maar wisten niet om te gaan met dit buitenkansje. Twintig minuten voor tijd was het Sjoerd van der Waal die de buit binnen bracht. Een uitgooi van doelman Munten bereikte Richie Basoski, de buitenspeler vond zijn collega aan de andere kant Ismael Yildirim. Die dribbelde de zestien in en werd daar gevloerd. Sjoerd van der Waal was niet onder de indruk van de doelman en tekende de 0-3 aan. Kozakken Boys geloofde het daarna wel. Het ging wisselen, gooide de boel op slot en gaf geen kans meer weg.

IJs en weder dienende speelt de trotse koploper van de Hoofdklasse B zaterdag thuis tegen Zwaluwe.
Aanvang van dit duel is 14:30 uur. (Kozakkenboys)