vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Aanmoedigingsprijs voor Thomas Zielhorst

12 september 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De laatste water van het open water seizoen 2011 vond gisteren plaats in ‘De IJzeren Man’ te Vught. Namens de Biesboschzwemmers kwamen er 10 zwemmers aan de start, zij waren ingeschreven op 14 nummers. Elf keer werd er een plaats bij de beste tien behaald, met twee vierde plaatsen als hoogste. Thomas Zielhorst kreeg een aanmoedigingsprijs voor zijn klassering in het klassement van de Brabantbeker  bij de jongens junioren.

Xander Korsman en Thomas Zielhorst wisten op een nummer vierde te worden. Xander deed dit op de 500 meter schoolslag in zijn categorie, terwijl Thomas op de 100 meter vrije slag het podium net niet haalde. Later op de middag zwom Xander naar een achtste plaats op de 500 meter vrije slag, terwijl Thomas op de 500 ‘school’ naar een tiende plaats zwom.

Laura Verhoeven zwom voor de eerste keer in het open water en wist naar een keurige vijfde plaats te zwemmen. Lukas Schmidt heeft iets meer ervaring, maar had er voor gekozen om de 3000 meter vrije slag te zwemmen. Hij werd bij de jeugd keurig zesde op deze afstand, terwijl hij later op de 500 schoolslag naar een tiende plaats zwom.

Sanne van de Pol haalde op de 500 schoolslag een keurige zevende plaats, eerder op de 1000 meter vrije slag eindigde op het dubbele van de schoolslag, namelijk veertiende.

Ilse van de Pol, Tonny Methorst en Julia Verhoeven wisten op exact de tiende plaats te eindigen. Ilse deed dit op de 500 ‘school’, Tonny op de 1000 meter ‘vrij’ en Julia op de halve kilometer vrije slag. Voor Tonny was haar eerste deelname ooit aan een open water wedstrijd.

Voor Rebecca Schmidt en Nick Lisman waren er klasseringen buiten de top tien. Rebecca eindigde op een elfde plaats op 0,7 seconden van de tiende plaats die door Tonny werd behaald. Nick werd, net als Sanne op de vrije slag, veertiende.

Aan het einde van de wedstrijd werden er herinneringen en bekers uitgereikt naar aanleiding van de wedstrijden die in Noord-Brabant gehouden zijn. Als een zwemmer aan drie wedstrijden had deelgenomen in zijn eigen categorie dan was er een herinnering en niet in de prijzen was gevallen. Deze herinnering was er voor Nick Lisman, Julia Verhoeven, Sanne van de Pol, Rebecca Schmidt en Xander Korsman.

Thomas had in Wijk en Aalburg, Oosterhout en Vught deelgenomen aan de 1000 meter vrije slag. Hij had voldoende punten bij elkaar gezwommen om als eerste van zijn leeftijd te eindigen. Hierdoor mocht hij de aanmoedigingsprijs in ontvangst komen nemen.

Tot half juni volgend jaar kunnen de spullen voor het open water zwemmen opgeborgen worden. Vanaf nu staat alles weer in het teken van het zwemmen in de binnenbaden. De eerste wedstrijden staan in het laatste weekend van september op de rol en op 1 oktober is de eerste competitie wedstrijd.