vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Kozakken Boys wint eerste duel

5 september 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Kozakken Boys is het seizoen gestart met een overwinning op Nieuw Lekkerland. Zonder zelf groots te spelen zegevierden de manschappen van Michel Langerak met 2-4.

Het duurde een kwartier voor Kozakken Boys op voorsprong kwam in Nieuw Lekkerland. Voor die tijd was het aftasten en toonden zowel de Kozakken Boys als de Lekkerland achterhoede enige vorm van nervositeit.

Arda Havar had de eer de eerste goal van het nieuwe seizoen te maken. De middenvelder zocht voor de kaats Arif Irilmazbilek en vond deze ook. Arif kaatste terug en met een bekeken schuiver kwamen de Boys op voorsprong. Kozakken Boys ging door en begon te draaien. Ismael Yildrim werd in het spel betrokken, Richie Basoski ging zich ermee bemoeien en Arif zag zijn inzet ternauwernood gekeerd door de doelman, waarna Richie Basoski de bal hard op de paal ramde. De actie betekende wel de gedwongen wissel van Ismael Yildrim, die door een blessure werd vervangen door Sjoerd van der Waal.

Aanval
Het laatste kwartier van de eerste helft gebeurde er heel veel. Het was Richie Basoski die de aanval opzette waaruit Kozakken Boys de voorsprong verdubbelde. Sjoerd van der Waal trok het gat, Arif Irilmazbilek werd gevonden en de 2-0 was een feit. Niet veel later werd Nieuw Lekkerland in het zadel geholpen door de Kozakken achterhoede. Een vrije trap, een vrije kopkans en een niet goed opgestelde doelman betekende de aansluitingstreffer. Kozakken Boys herpakte zich en aan de andere kant was het twee minuten later in een identieke situatie ook raak. Dit maal gebeurde het uit een corner waarbij Arif Irilmazbilek vriend en vijand verraste en knap binnen kopte. Kozakken Boys verzuimde daarna het balbezit te koesteren, het liet zich meeslepen in de aloude tactiek van Nieuw Lekkerland zuigen, zagen en de arbiter beïnvloeden. Een tactiek die voor even hielp. Het linkerverdedigingsblok van Kozakken Boys verzaakte opnieuw, de bal kwam scherp voor en 2-3 was de ruststand. De Kozakken Boys supporter die dacht dat de manschappen van Michel Langerak het na de rust snel wilden afmaken kwamen bedrogen uit. Het surplus aan kwaliteit in de Kozakken Boys voorhoede werd weinig tot niet gebruikt en Kozakken Boys liet de thuisploeg het balbezit. De tactiek die vorig jaar twee punten kostte werd wederom gehanteerd maar het werd Kozakken Boys nu net niet fataal, mede dankzij Nieuw Lekkerland. De Lekkerlanders stoken het vuurtje graag op maar vergeten daarbij te blijven voetballen. Kozakken Boys liet het even gebeuren maar maakte daarna het scoreverschil wel groter. Arda Havar leverde een matige corner af, zag die slecht verwerkt door de linksback en daarna afgemaakt worden door Sjoerd van der Waal. Kozakken Boys verzuimde het daarna helemaal af te maken en tuinde weer in de Lekkerland techniek. Havar had moeten scoren en raakte de paal/lat en ook Basoski deed een duit in het zakje maar scoorde niet. Aan de andere kant had Kozakken Boys alle geluk van de wereld. Een hoge bal en een wederom niet attente doelman/achterhoede werd gevolgd door een handsbal van Bob Huijbregts. Vanaf elf meter werd er daarna gemist door Nieuw Lekkerland. De slotfase had weinig meer met voetbal te maken. De thuisploeg ging op zoek naar de confrontatie en Kozakken Boys speelde het niet goed uit. Gevolg twee maal geel dus rood voor de Lekkerland linksback en ook kaarten voor het gevaar opzoekende Kozakken.

Na een 2-4 overwinning, een goede eerste helft en een matige tweede helft, wachtte de reis naar De Zwaaier waar men volgende week bezoek krijgt van Xerxes/DZB. De ambitieuze Rotterdammers kregen thuis het deksel flink op de neus en zullen gebrand zijn op de confrontatie met Kozakken Boys.

Opstelling: BasJan Munten, Quentin Jakoba, Arie Lock, Arjan van Vuuren (86 Benjamin de Gans), Bob Huibregts, Arda Havar, Guillermo Zschussen (63 Leon Bot), Ferhat Kemaldar, Richie Basoski, Arif Irilmazbilek, Ismael Yildrim (30 Sjoerd van der Waal) (KB)