vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Vijf kringkampioenen voor Biesboschzwemmers

23 mei 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De afgelopen twee weekenden hebben voor de Biesboschzwemmers in het teken gestaan van de Brabantse Kampioenschappen. In Eindhoven kwamen in totaal 14 zwemmers aan de start. Zij kwamen uit op 57 persoonlijke en 3 estafette nummers. De medaille oogst was met 5 gouden, 5 zilveren en 6 bronzen medaille groot te noemen. Daarnaast werden er 4 clubrecords verbeterd en 20 limieten gezwommen voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen 2011 (NJK2011).

De meest succesvolle deelnemer was Thomas Zielhorst. Hij was op de 400 vrije slag en op de 200 meter rugslag de beste in zijn categorie. Op de 50 en 100 rugslag moest hij genoegen nemen met een zilveren medaille. Op de 50, 100 en 200 rugslag en de 50 vlinderslag wist hij zijn eigen clubrecords aan te scherpen. Op de 50, 100, 200 en 400 vrije slag en 100 en 200 rugslag was hij sneller dan de richttijden voor de ‘Nederlandse’.

Marcha Admiraal, Sanne van de Pol en Jade Groeneveld haalden drie medailles. Sanne was de beste op de 100 en 200 schoolslag en op de 50 schoolslag werd ze tweede. Zij wist op de 50, 100 en 200 vrije slag en 100 en 200 schoolslag onder de limiettijden te blijven voor Dordrecht. Dit is de locatie waar het NJK2011 gehouden gaat worden. Marcha wist op de 200 vrije slag naar het goud te zwemmen. Daarnaast haalde zij op de 100 vlinderslag en vrije slag een zilveren medaille. Jade haalde op de 50 rugslag, vlinderslag en vrije slag bronzen medailles. Haar tijden op de 100 rugslag en vrije slag waren goed voor startbewijzen voor de Junioren Kampioenschappen.

De laatste 3 medailles werden op twee persoonlijke nummers en een estafette gehaald. Chantal Paans en Tonny Methorst wisten op de 200 schoolslag naar het brons te zwemmen. De laatste medaille was het meest verrassend. Rebecca Schmidt en Marjolein van de Berg aangevuld met Tonny en Marcha wisten op de 4 x 100 vrije slag bij de dames beslag te leggen op het brons. Deze medaille werd pas op de finish veilig gesteld, maar de andere drie dames wisten goed bij de concurrentie in de buurt te blijven.

De laatste die NK-limieten zwom was Lukas Schmidt. Op de 100 en 400 vrije slag en 100 en 200 rugslag bleef hij onder de vereiste tijden. Met vijfde plaatsen op de 50, 100 en 200 rugslag mag hij heel tevreden zijn.

Carmen Damen, Marjolein, Lisanne van Dijk, Anne Ippel, Bart Schouten en Kim Wijnja kwamen ook persoonlijk aan de start. Allen wisten op hun afstand(en) goede tijden te noteren en lieten zien het afgelopen jaar gegroeid te zijn. Bart was met zijn vierde plaats op de 100 vrije slag de hoogst geklasseerde van de zwemmers die niet op het podium eindigden.

Het laatste weekend van mei zijn de clubkampioenschappen in Werkendam en daarna staan er nog Nationale Kampioenschappen op het programma voor 6 zwemmers. In het pinkster weekend mogen 8 zwemmers naar Oss om daar samen met andere zwemmers tussen de 6 en 12 jaar te strijden om de medailles tijdens de Kring Speedo Finale.