vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

LF-Sport Foranto heren 1 stelt orde op zaken

19 april 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen vrijdag speelde Foranto heren 1 zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Het was een zeer belangrijke wedstrijd, want Foranto stond met vijf anders team op een mogelijke degradatieplaats. Foranto speelde de laatste wedstrijd tegen Voy, tegen dit team werd de eerste wedstrijd met 3-1 verloren. Elke set die gewonnen zou worden betekende een belangrijke punt om in de promotieklasse te blijven. Foranto dat vorige week de nummer twee uit de competitie had verslagen begon de wedstrijd met veel zelf vertrouwen. De wedstrijd werd begonnen met Michael Wansink en Marcel Kamminga als buitenaanvallers, Huib de Visser en Arjen Kieboom als middenaanvallers, Jacco Bouman als spelverdeler en Bjorn Wansink als diagonaal.

De eerste set begon Foranto slapjes, al snel stond Foranto op een achterstand. Voy speelde fanatiek en was erg sterk in de verdediging. Het leek erop of Foranto nog wakker moest worden. Maar langzaam groeide Foranto in de wedstrijd. Voy speelde echter sterk en Foranto had moeite om aan te haken. De aanvallers van Foranto wisten zelden direct te scoren. Voy kon de aan het begin van de set opbouwde voorsprong  uiteindelijk uitbuiten met setwinst. Foranto wist wat het vanaf dat moment moest doen om zich veilig te stellen in de promotieklasse, winnen!

De tweede set werd er met leeuwenmoed gevochten voor de punten. Arjen Kieboom wist steeds beter het blok van Voy te omzeilen om te scoren. In de verdediging werd er flink gezweet door de vaak lange duur van elke rally. Het was elke zweetdruppel meer dan waard, want langzaam maar zeker kwam de setwinst dichterbij. De tweede set werd onder grote druk binnen gesleept. Het was nu zaak voor de Werkendammers om deze concentratie vast te houden. Voy bleef echter sterk spelen.

De gehele derde set bleef het spannend. Buitenaanvaller Marcel Kamminga scoorde enkele belangrijke punten. Voy liet zich niet in het nauw brengen en wist via de middenaanvallers gewoon punten te scoren. Aan het einde van de set stond Foranto drie punten voor.  Maar een sterke sprongservice van Voy zorgde ervoor de Voy weer gelijk kwam te staan. Foranto dat tijdens het seizoen soms moeite had om de laatste punten te winnen rekende af met dit trauma en pakte via slim spel de laatste punt en dus setwinst. Op deze manier kwam Foranto op een voorsprong van 2 tegen 1 te staan. De laatste set zou cruciaal worden.

De locomotief was echter goed op gang gekomen. Al snel keek Voy tegen een achterstand aan. Jacco Bouman wist de aanvallers goed te bedienen, waarmee de blokkering van Voy buitenspel werd gezet. Vechtend voor ieder punt sleepte Foranto ook de laatste set binnen hetgeen uitbundig werd gevierd.

Inmiddels is duidelijk dat concurrent Phoenix punten heeft laten liggen. Dit betekent dat Foranto veilig staat in de competitie. De klus is geklaard. Volgend jaar is er weer promotieklasse te zien in Werkendam.