donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Kozakken Boys wint van Zwaluwen

21 maart 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Een matige wedstrijd positief beëindigen geeft perspectief voor de toekomst. Ondanks een verkeersinfarct op de A27 en veel derby’s in de omgeving was De Zwaaier goed gevuld. Een redelijke publieke belangstelling betekende geen hoogstaande wedstrijd, maar wel belangrijke punten voor de thuisploeg. De manschappen van Michel Langerak wonnen met 2-0 en houden daarmee zicht op de begeerde derde plaats.

Voor rust gebeurde er weinig op De Zwaaier. Van de kant van Kozakken Boys was er wel de wil, maar de passing was vaak zeer matig en ook werd telkens de moeilijkste oplossing gekozen. Aan de andere kant zat de verdediging, onder aanvoering van Arie Lock, goed dicht en hoefde thuisploeg van opponent Zwaluwen weinig te vrezen. Net voor rust kwam Kozakken Boys op voorsprong. Even leek Richie Basoski zijn aanval te lang door te drijven en duurde het lang voor hij tot een schot kwam. Maar na een drietal dreigingen besloot hij voor het zestien metergebied toch te schieten en verdween de bal buiten bereik van de doelman hoog in het doel.

Na de rust bleef Kozakken Boys de ploeg met het meeste balbezit, kreeg het kansjes, maar was het slordig in de afwerking. Zwaluwen ging wisselen en leek wat meer aanvallende aspiraties aan de dag te leggen. Kozakken Boys werd gewaarschuwd door een schot op de paal, maar verder kwam Zwaluwen niet. Vier minuten voor tijd gooide Manu Dagher de wedstrijd in het slot. Kozakken Boys gevaarlijkste aanvaller kreeg de bal op een presenteerblaadje van Dennis Verhoef en verdubbelde de voorsprong van Kozakken Boys. Behoudens een stevige ingreep op Stefan van Dam gebeurde er van Zwaluwen-kant weinig meer en hield Kozakken Boys de drie punten in Werkendam. (Kozakken Boys)