Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Grote brand in Beatrixhaven eist drie slachtoffers - update -' De hulpdiensten gingen massaal ter plaatse.
02mei

Grote brand in Beatrixhaven eist drie slachtoffers - update -

WERKENDAM - Zondagmorgen (2-5) is aan de Beatrixhaven in Werkendam een fikse brand uitgebroken. Het is nog onbekend wat de oorzaak is. Het zou gaan om een bovenwoning bij de firma Hoogendoorn Maritieme betimmeringen. Ook het bedrijf eronder brandt. Het vuur sloeg over naar een naastgelegen appartement.

Update: De brand is doorgeslagen naar de aanliggende appartementen, kantoren en een gedeelte van de werkplaats/ productiehal van de firma Hoogendoorn.

Update: De politie heeft drie lichamen gevonden.

Melding
Even voor acht uur kwam eerste melding bij de alarmcentrale binnen. Twintig minuten later schaalde brandweer op naar 'zeer grote brand' en rukte verder uit, ook omliggende korpsen verleenden assistentie. Uit Oosterhout, Sleeuwijk, Almkerk, Hank, Rijen en Waalwijk kwam versterking. Er waren uiteindelijk 15 voertuigen en ruim 200 brandweerlieden in touw.

Met onder meer vijf tankautospuiten en twee hoogwerkers wordt geprobeerd de brand onder controle te krijgen. De drone komt ook ter plaatse om (warmte)beelden van bovenaf te maken.

Rook
De rookontwikkeling is groot en trekt naar de dorp. De Veiligheidsregio: 'Sluit ramen en deuren en zet de ventilatie uit, wanneer u last heeft van deze rook. En een speciale oproep aan de kijkers op de Sasdijk om uit de rook te gaan.'

Naast politie, gingen ook twee ambulances en de lifeliner ter plaatse, evenals Rijkswaterstaat.

Als er meer bekend wordt, volgt een update.

Updates

- Om de brand van alle kanten te bestrijden, wordt ook een blusboot ingezet.

- Brandweer kan nog niet naar binnen. Mogelijk zijn drie mensen omgekomen. Gesproken wordt over 'arbeidsmigranten'.

- De Brandweer is bezig om het appartement te stutten en veilig te stellen, zodat ze naar binnen kunnen om op zoek te gaan naar mogelijke slachtoffers. De bewoners van het naastgelegen appartement waren tijdig de woning uit en zijn veilig.

- 'De brandweer heeft 'iets' gevonden in het appartement. Maar het is nog niet veilig genoeg om weer naar binnen te gaan', aldus een verslaggever ter plaatse.

- Aan het begin van de middag ziet de brandweer een lichaam in het appartement. Door de hitte van de brand en het instortingsgevaar kan het lichaam niet worden geborgen.

- Het bedrijf waarvoor drie vermiste mensen bij het timmerbedrijf werken, probeert contact met hen te zoeken, maar dit lukt nog niet.

- De brand is onder controle. Brandweer wacht tot het appartement is afgekoeld en de gevel gedemonteerd is. Vervolgens kan de politie het pand in om onderzoek te doen naar mogelijke slachtoffers. Dit onderzoek moet heel zorgvuldig gebeuren en duurt uren.

Onderzoek
Toen er geen warmte- en instortingsgevaar meer was, ging de politie zondagavond het appartement in. Hier trof zij de lichamen van in ieder geval twee personen aan. Later op de avond werd het derde lichaam aangetroffen. Dat gebeurde met behulp van speurhonden.
 Onderzoek moet uitwijzen wie de slachtoffers zijn. Als de identiteit is vastgesteld, zullen de nabestaanden zo snel als mogelijk worden ingelicht. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Updates over de brand zijn te volgen via Veiligheidsregio Midden en West- Brabant.


(archieffoto ter illustratie)Deel dit bericht met je vrienden!