Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bureau Brabant zoekt tips rond drugslab Zandsteeg - video'
13jan

Bureau Brabant zoekt tips rond drugslab Zandsteeg - video

NIEUWENDIJK - Woensdagmiddag 2 december 2020 kwam er een brandmelding binnen. Er zou brand zijn in een loods aan de Zandsteeg in Nieuwendijk. Er bleek een werkend drugslab te zitten. Nadat brandweer, politie en GGD de situatie veilig hadden gemaakt, werd het lab ontmanteld.

De rook die een omwonende zag was niet van een brand. Waarschijnlijk is er tijdens het productieproces iets fout gegaan, waardoor er giftige dampen vrij kwamen. Zoveel dat die buiten te zien waren. De situatie was zo gevaarlijk dat bijna honderd mensen uit de buurt hun huis uit moesten. Tientallen mensen van brandweer, politie en ambulance stonden klaar voor het geval het echt fout zou gaan. Omdat niet zeker was of er nog mensen in het lab bezig waren, zijn specialistische eenheden van de politie als eerste naar binnen gegaan. Waarschijnlijk werd er amfetamine, oftewel speed, in het lab geproduceerd. De daders moeten er bijna midden in het productieproces op stel en sprong vandoor gegaan zijn.

Tips
Stel dat je iets weet over dit drugslab en je weet wie er achter zitten. Stel dat die dader jou ook kent. Het is bijvoorbeeld een neef, je buurman, je collega, een vriend of een stamgast van je favoriete café. Dan ga je niet zo snel naar de politie. Als je niet naar de politie durft, is M. een goed alternatief. Bij M. kan je misdaad anoniem melden. Dat kan telefonisch via 0800 7000 tijdens een vertrouwelijk gesprek, maar ook online, via een formulier in een beveiligde omgeving.

Daarnaast zijn er nog al die spullen die in het lab stonden. Die moeten er ook naar toe gebracht zijn. En ze moeten ergens aangeschaft zijn. Al die vaten, de grondstoffen, de ketels. Heeft u bestelbussen af en aan zien rijden? Mensen zien sjouwen met spullen? Is u bij bouwmarkten in de buurt iets opgevallen? Laat het weten.Deel dit bericht met je vrienden!