Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Politie onderzoekt overval op woning - update -' De politie komt graag in contact met getuigen.
09jan

Politie onderzoekt overval op woning - update -

WERKENDAM - Een 57-jarige inwoner van Werkendam is in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 januari 2021 rond 03.00 uur in zijn woning aan de Wilgenlaan overvallen door een nog onbekende persoon en daarbij gewond geraakt. De overvaller heeft vermoedelijk niks buitgemaakt. De politie doet uitgebreid onderzoek naar deze woningoverval en komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over dit incident.

Bij de politie kwam op 9 januari rond 03.10 uur een melding van een woningoverval binnen. Agenten die als eerste ter plaatse waren, troffen de 57-jarige bewoner van de woning aan. De man was gewond geraakt en is ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken en daarna naar een ziekenhuis gebracht voor verdere medische verzorging. Daarna kon hij weer naar huis. Hij verklaarde dat er plots een vreemde in zijn slaapkamer stond, die hem had geslagen. Na een korte schermutseling wist de verdachte de woning via de voordeur te verlaten en weg te rennen in de richting van de Raadhuislaan. Uit later onderzoek bleek dat de overvaller de woning aan de achterzijde is binnengedrongen, door een deur te vernielen.

Getuigen gezocht
De politie doet uitgebreid onderzoek en is op zoek naar getuigen. Hebt u in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 januari 2021 of op de avond van vrijdag 8 januari iets verdachts gezien in de omgeving van de Wilgenlaan? Hebt u die nacht iets verdachts of iemand onbekends gezien in de omgeving van de Raadhuislaan? Beschikt u over andere informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Beschikt u wellicht over camerabeelden? Neemt u dan alstublieft contact op met de politie, via telefoonnummer 0900-8844 en vermeld hierbij zaaknummer 2021-007694. Blijft u liever anoniem, maar wilt u wel informatie delen? Bel dan naar de tiplijn Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

UPDATE
De wijkagenten van Altena laten weten: 'Naar aanleiding van de woningoverval in Werkendam gisteren zijn wij op zoek naar een lichtkleurige bodywarmer. Vermoedelijk achtergelaten in de omgeving tussen de Sportln, Borcharenseweg en de Raadhuislaan. Bij aantreffen graag districtsrecherche de Baronie bellen via 0900-8844.'

UPDATE2
De politie pakte zondagmiddag, rond 14:45 uur, een verdachte op die mogelijk betrokken is bij de overval op een woning aan de Wilgenlaan. Het betreft een man (37) uit Tilburg, hij werd aangehouden op de Vissersdijk: 'Omdat 'hij zich verdacht gedroeg', aldus de politie. Uit het onderzoek dat volgde is zijn migelijke betrokkenheid gebleken.

Zie ook:
Overvallen bewoner Wilgenlaan naar ziekenhuis (za, 9 jan 2021)


Deel dit bericht met je vrienden!