vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Wilde achtervolging op A27 leidt tot botsing bij Hank

20 december 2020 (door WerkendamNet)

HANK - De politie zat zaterdagavond (19-12) een Franse automobilist op de hielen vanaf Amsterdam Oost tot knooppunt Sint Annabosch. Tijdens de achtervolging veroorzaakte de bestuurder bij Hank (A27) een aanrijding.

Het begon in Amsterdam waar de auto met Frans kenteken zonder licht door de stad reed. De politie gaf de automobilist een stopteken wat hij aan zijn laars lapte en er in volle vaart vandoor ging. Agenten zette de achtervolging in waarbij de snelheden op de A27 opliepen tot 200 kilometer per uur. 

Beschadigd
In vliegende vaart ging het richrting Breda. Nabij Hank knalde de bestuurder tegen een auto die voor hem reed. De geraakte auto werd bestuurd door een vrouw (23) uit Lelystad. Ondanks de schok en de schrik kon zij haar beschadigde voertuig op de vluchtstrook zetten. Zij heeft aangifte gedaan. Een andere, achteropkomende, auto raakte beschadigd door een brokstuk dat tegen het voertuig vloog.

De snelheidsduivel kon bij het knooppunt St. Annabosch tot stoppen gedwongen worden. Hij werd gearresteerd en in de cel gezet.

Lees meer over:

Politie a27
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.