Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Drugslab aangetroffen aan Zandsteeg, 100 inwoners geëvacueerd' De brandweer heeft mensen, die binnen zijn geweest, schoon gespoten.
02dec 2020

Drugslab aangetroffen aan Zandsteeg, 100 inwoners geëvacueerd

NIEUWENDIJK - Bij een brand in een loods aan de Zandsteeg ontdekte de politie woensdagmiddag (2-12) rond 13:00 uur een 'middelgroot' drugslab. Er werd direct opgeschaald naar Grip 1. Naast politie, ambulances en brandweer ging ook een arrestatieteam ter plaatse. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) was eveneens aanwezig, een eenheid gespecialiseerd in het ontmantelen van productieplaatsen voor synthetische drugs.

In een loods op het terrein is een (op dat moment) werkend drugslab aangetroffen. Naast een brandlucht, hing er rond het pand een penetrante, chemische geur. Aanwijzingen voor een drugslaboratorium. ‘Er stond nog een en ander te pruttelen.' De eveneens opgeroepen politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage legde uit: 'Wanneer er een vermoeden bestaat dat het om een drugslab gaat, is het protocol "bevriezen en wachten". Behalve als de boel in lichterlaaie staat.' En dat was niet zo.

De situatie in de loods werd uiterst voorzichtig benaderd. Hulpdiensten die binnen waren geweest, werden door de brandweer ontsmet, dan wel schoon gespoten. Specialisten van LFO stelden nadien een nader onderzoek in.

Evacuatie
De Zandsteeg werd door agenten afgezet en woningen in een straal van 200 meter werden uit voorzorg ontruimd. De bewoners werden tijdelijk ondergebracht in dorpshuis Tavenu. Burgemeester Egbert Lichtenberg kwam langs om de circa 100 mensen, die hun huis moesten verlaten, een hart onder de riem te steken. Rond 18:30 uur keerde iedereen weer terug.

Ontmanteling
Woensdagavond werd het terrein bewaakt en donderdag (3-12) wordt begonnen met de ontmanteling. Voorzover bekend zijn geen arrestaties verricht. In het kader van het onderzoek doet de politie daar ook verder geen mededelingen over.

(Foto politie Breda)Deel dit bericht met je vrienden!