Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De onbekende Bieboschdode in 'De Zaak van je Leven'' Een indrukwekkende documentaire ...
18nov

De onbekende Bieboschdode in 'De Zaak van je Leven'

WERKENDAM - Dinsdagavond (17-11) besteedde WNL op NPO1 aandacht aan de Biesboschmoord van 2014. Een reconstructie waarin rechercheurs terugblikken op het geruchtmakende misdrijf in "De Zaak van je leven". Het ging zes jaar geleden om de gewelddadige dood van een 32-jarige Poolse man. Zijn ex-vriendin uit Andel werd tot 11 jaar veroordeeld. De documentaire geeft een indrukwekkend zicht op wat rechercheurs, het OM, het NFI en anderen deden om achter de waarheid te komen.

'Een stoffelijk overschot helemaal verpakt in plastic. Je wilt weten wie dat is. Daar laat je alles voor vallen. Wat is er gebeurd? Wie is deze man? Heeft hij nog familie? Missen ze hem? Wat heeft die persoon gedaan om iemand anders zo kwaad te maken dat ze hem om het leven wilden brengen...'

Misdrijf
Op dinsdagmiddag 14 januari 2014 vond een visser een onbekend lichaam in poldergebied De Kroon in de Biesbosch. Rechercheurs van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek startten een uitgebreid sporenonderzoek samen met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), waaronder een forensisch archeoloog. Er werd direct een Team Grootschalige Opsporing geformeerd. Onderzoek wees uit dat het om een man ging die door misdrijf om het leven was gebracht.

Een onbekende dode midden in de Biesbosch in "De Zaak van je Leven". Een kijktip.

(Foto Biesboschzicht vanaf het water - credits Werkendam.Net)

Zie ook:
Ex-vriendin krijgt 11 jaar cel voor 'Biesboschmoord' (za, 27 aug 2016)
Bloedsporen Andelse zolder mogelijk van Biesboschmoord (wo, 29 jul 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!