Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Politie vindt hennepkwekerij op schip in Steurgat' Aan boord waren ruim 2000 hennepplanten en honderden stekjes.
09okt

Politie vindt hennepkwekerij op schip in Steurgat

WERKENDAM - WOUDRICHEM:  De politie trof donderdagmiddag (8-10) rond 14.00 uur in het ruim van een binnenvaartschip een grote, professionele hennepkwekerij aan. Het schip lag in een bedrijfshaven aan het Steurgat,

In de kwekerij stonden ruim 2000 hennepplanten en honderden stekjes. Ook hielden agenten een verdachte aan, een 30-jarige man uit Woudrichem. Aan boord van het schip was sprake van een gevaarlijke situatie: er lagen nietafgewerkte stroomdraden en er stond water in het (sloop)schip.

Politiemensen stelden naar aanleiding van een anonieme melding via de tiplijn Meld Misdaad Anoniem, een onderzoek in op het schip. De kwekerij werd diezelfde middag gedeeltelijk geruimd, waarbij de planten zijn weggehaald. Bij de ontruiming gingen de hulpdiensten en de ruimers voorzichtig te werk, omdat er stroomdraden bloot lagen en er water in het schip stond.

Onderzoek
De politie zette het onderzoek vrijdag voort. Zo werd onderzoek gedaan naar de water- en elektriciteitstoevoer. Het schip zelf is in beslag genomen en wordt naar een andere locatie gebracht. Daar wordt het verder geruimd. Ook onderzoekt de politie of er al eerder hennep is gekweekt en geoogst op het schip. Bovendien doet de politie buurtonderzoek bij mensen van/op aangrenzende boten en medewerkers van aangrenzende bedrijven. De aangehouden verdachte werd verder verhoord.Deel dit bericht met je vrienden!