Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vrachtwagen in middenberm (A27) leidt tot urenlange file'
22sep

Vrachtwagen in middenberm (A27) leidt tot urenlange file

REGIO / WERKENDAM - Dinsdagmiddag (22-9) gebeurde op de A27 ter hoogte van Werkendam een ongeluk met een vrachtwagen. Deze geraakte rond 16:45 uur in de middenberm, tegen de vangrail. Ook was een personenauto bij het ongeluk betrokken. Aldus Rijkswaterstaat Verkeersinformatiedienst. Door het ongeluk ontstond een horrorfile met veel vertraging. De afhandeling zou uren duren vanwege de berging van de voertuigen en de reparatie van de vangrail.

Politie, brandweer en ambulance waren ter plaatse. Het is niet bekend of er ook personen gewond raakten. Ook over de precieze toedracht bestaat nog geen helderheid.

Op de vrachtwagen stond een bakwagen en een bestelbusje. De combinatie raakte zwaar beschadigd.
De personenauto reed achterop de vrachtauto.

Omleiding
De weg tussen Werkendam en de Merwedebrug, richting Gorinchem ging dicht. Aan de andere kant stond een kijkersfile vanaf Noordeloos. Rond de klok van 17.45 uur liet Rijkswaterstaat dat de afhandeling van het ongeluk nog uren zou gaan duren. Het ingesloten verkeer werd weggeleid en er werd in beide richtingen een omleiding ingesteld. Voor de veiligheid werd in de andere rijrichting, ter hoogte van het ongeval, ook een rijstrook afgesloten.

Even na 18:00 uur was de file aangegroeid tot een kilometer of tien.

UPDATES

20:30 uur:

De vrachtwagen is inmiddels uit de middenberm en wordt straks weggehaald. We zijn druk bezig het repareren van de vangrail. Naar verwachting kan over een uur een rijstrook worden vrijgegeven.

20:50 uur:

De weg richting Breda is inmiddels helemaal vrij en de kijkersfile is opgelost. De weg richting Gorinchem is nog dicht.

22.00 uur:

Rond 22:00 uur was de toerit bij Nieuwendijk richting Gorinchem nog steeds dicht. Over de N322 reed ook toen nog veel verkeer dat de ongevalsplek en de file probeerde te mijden. Wel was de verwachting dat er snel weer een rijstrook open zou gaan.Deel dit bericht met je vrienden!