Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Harde muziek en felle lichten in Biesbosch ‘kwalijke zaak’' ‘Nachtrust is een groot goed voor foeragerende en rustende dieren.’
07sep

Harde muziek en felle lichten in Biesbosch ‘kwalijke zaak’

WERKENDAM - Ter hoogte van de Ruigt of Reugt ontdekten Boa's van Staatsbosbeheer rond elf uur zaterdagavond (4-9) een luiddruchtig feestje. Op een ponton aldaar werd harde muziek gedraaid die werd begeleid met felle lichten. Boswachter Thomas van der Es noemt het een 'kwalijke zaak'.

De Boa's lieten weten dat de muziek op een afstand van vijf kilometer al goed te horen was. Volgens Staatsbosbeheer waren er een dertigtal feestgangers op het ponton aanwezig. Deze werden aangesproken op de herrie en de muziek werd daarop uitgezet. Toen de handhavers later de boel nog eens controleerden, was het rustig.

De eigenaar van het ponton, en de muziekinstallatie, kreeg een proces-verbaal aan zijn broek.

Kwalijke zaak
Boswachter Thomas van der Es in een reactie: 'Een hoop lawaai en licht in het holst van de nacht in de Biesbosch is een kwalijke zaak voor de natuur en al haar bezoekers. Nachtrust is een groot goed voor foeragerende en rustende dieren. Bovendien stoort het mensen die voor hun rust naar een Nationaal park komen.'Deel dit bericht met je vrienden!